Kijk nu Becoming Astrid op MovieMAX: Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde haar passie voor schrijven. Met fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken. - Becoming Astrid
×
Becoming Astrid
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde haar passie voor schrijven. Met fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.
×
Reviews (1)Becoming Astrid
Geschreven door: Karen
   22-04-2019
Film over Astrid Lindgren de bekende kinderboekenschrijfster van Pippi Langkous. De film focust op Astrid's jonge jaren van tiener tot begin twintiger toen de basis werd gelegd voor haar latere schrijverschap. In deze film komt echter NIET haar schrijverscarriere aan bod en wat ze nog meer heeft betekent. De film geeft een beeld van hoe ze zich, deels noodgedwongen, ontworstelt aan conventies van haar tijd en opkomt voor kinderen - sommige dingen zijn moeilijk, maar moet je gewoon doen. Mooie film maar wel een die Astrid Lindgren en haar nalatenschap onvoldoende recht doet.
Schrijf zelf een review
loading