Behind the Candelabra (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Voor Elvis, Elton John, Madonna en Lady Gaga was er Liberace: virtuoos pianist, waanzinnig entertainer en...
Behind the Candelabra

Behind the Candelabra

Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 54 min

Voor Elvis, Elton John, Madonna en Lady Gaga was er Liberace: virtuoos pianist, waanzinnig entertainer en flamboyante ster van tv en toneel. Liberace stond synoniem voor 'showmanship', extravagantie en kandelaren. Een wereldberoemd performer met een unieke flair die hem geliefd maakte bij zijn trouwe schare fans. Liberace leefde een luxe leven en omhelsde zijn overdadige levensstijl zowel in als buiten de spotlights. In de zomer van 1977 voegde hij daar nog een spectaculair liefdesleven aan toe, nadat de knappe Scott Thorson zijn kleedkamer inliep na een show in Las Vegas. Ondanks hun leeftijdsverschil en ogenschijnlijk verschillende werelden, begonnen de twee een stormachtige liefdesgeschiedenis.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Behind the Candelabra aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Volslagen onverwacht zijn wij bij deze film beland. We wilde Workers gaan zien maar blijkbaar had ik op de verkeerde film geklikt. En we hebben genoten. Wat een onverwacht goeie rol van MD we wisten dus niet dat hij meespeelde en herkende hem pas na een kwartier of zo. Geniale rol. Echt een geweldige film en een heerlijke kijk op de extravagante inboedel van deze relnicht.

Reviews

Anoniem
Ik was onder de indruk dat de film een stuk meer humor zou bevatten, de filmtrailer lijkt dit ook te willen doen geloven. Dat was helaas niet het geval, best langdradig - misschien is de trailer daarom wel wat humoristischer qua toon. Wel zijn de karakters geweldig gespeeld door Michael en Matt, Rob Lowe is dan nog de minste van allemaal. Super rolletje van Dan Ackroyd (remember him, de dunne Blues Brother) als de manager van Liberace, ergens hilarisch dat die dat speelt. :-)
Niet de beste film die ik ooit gezien heb maar zeker de moeite waard om te bekijken als er niets op de buis is.
Niels
Orginele film, over het leven van Candelabra. In deze trage film worden de liefdes en de tekortkomingen van Candelabra zeer overtuigend overgebracht. De rol van Matt Damon is aandoenlijk en tragisch. Zeer goed gespeeld, maar je moet wel de tijd nemen om rustig naar de film te kunnen kijken.
Anoniem
Ik kende niet het levensverhaal van de pianist Liberace.
Maar ik werd getriggerd door de trailer. Ik had daardoor wel meer humor verwacht en vond hem dus een langdradig.
Maar Michael Douglas als Liberace vond ik geweldig. Helemaal geen rol die ik bij hem zou verwachten maar een onvergetelijke prestatie. En ook Matt Damon is erg goed. Toch hield ik er een beetje een kater aan over, want ik vond de film niet boeiend genoeg.
Daarom zoveel sterren.
Alexander
Toen regisseur Steven Soderbergh een bioscoopfilm wou maken over de flamboyante en extravagante homoseksuele pianist Liberace, ontdekte hij dat de grote Amerikaanse filmstudio's niet geïnteresseerd waren in dit erg 'gay' verhaal. Gelukkig zag de grote televisiezender HBO wel toekomst in deze filmplannen. Michael Douglas is in Behind The Candelabra werkelijk schitterend als Liberace. Hij levert een onvergetelijke prestatie. En ook Matt Damon is erg goed als Scott Thorson (als de veel jongere vriend van de pianist). Wel vind ik Matt Damon net iets te oud voor deze rol. Alles wordt realistisch en bijzonder sfeervol in beeld gebracht. De decors en de kostuums zijn schitterend. Enig minpuntje vind ik Rob Lowe. De wijze waarop hij zijn personage neerzet, is zodanig over-the-top, dat het de geloofwaardigheid eigenlijk in het gedrang brengt. Toch een zeer leuke film en beslist een aanrader...
loading