The Great Gatsby (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. New York, 1922. Decadentie tiert welig, met lossere zeden, betoverende jazz en swingende aandelenkoersen....
The Great Gatsby

The Great Gatsby

Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 16 min

New York, 1922. Decadentie tiert welig, met lossere zeden, betoverende jazz en swingende aandelenkoersen. Would-be schrijver Nick Carraway komt vanuit het Midwesten en wordt de buurman van Jay Gatsby, een mysterieuze miljonair die al feestend door het leven gaat. Wanneer Nick's mooie nichtje Daisy en haar adellijke echtgenoot Tom Buchanan worden meegezogen in de wereld van Gatsby, wordt Nick getuige van een tragedie van onmogelijke liefde en verloren illusies.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Great Gatsby aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Heerlijke film!Nick is de buurman van de voor hem nog steeds 'misteryman' Gatsby die in tegenstelling tot hem in een uiterst riante villa woont waar iedere avond decadente feestjes plaatsvinden.De verhaallijn wordt vanuit zijn perspectief weergegeven en gehaald uit de woorden die hij over hem schrijft.Op een dag krijgt hij invitatie tot1van Gatsby's feestjes waar hij gretig op ingaat.Maar gauw staat hij oog in oog met een net,charismatisch figuur met toch heel wat mysterie.De 2 leren elkaar kennen als blijkt dat Daisy,getrouwd een bepaalde betekenis heeft in Gatsby's hart,een optimist..10

Reviews

Anoniem
I've seen I think all his films to date except the wolf street one which I hope is also coming soon and consider it to be his best one so far. The sets and scenes are huge and spectactular; I can only think of a handful to date which reach its level of grandeur and style and since those don't have the same resolution, costumes, special effects and I think some of those scenes are even 3D Graphic's, one can hardly tell the difference anymore, it does fail to bump off the whole board and get a very rare, even in my system, Numero Uno Best Film Award. Obviously that is per genre(s). He will remain also as one of my Top 10 Favorite Actor's. As to whether this is also per genre is debatable...
Anoniem
Supergoede film! Goed geacteerd en zeker de moeite waard om te kijken
Anoniem
Schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) gaat naar zijn nicht Daisy en komt terecht in een decadente omgeving. Hij raakt gefascineerd door de buurman Gatsby, die Daisy nog van vroeger kent. De film gaat verder over relatieproblemen en er gebeuren een paar nare dingen in. De mensen zijn allemaal mooi en vol glamour - maar met een cynische ondertoon. Helaas sleept het verhaal zich erg traag voort en is het vaak saai. Als je van psychologie houdt moet je kijken, want daar gaat het (vermoedelijk) eigenlijk om.
Anoniem
De film is spannend en het verhaal is mooi!
Anoniem
De animatiestijl in de film, vooral in het begin, daar moet je even doorheen zien te komen. Dat geldt überhaupt voor de eerste 20 tot 30 minuten van de film. Hij wil niet echt goed op gang komen. Daarna is de film wel ok. Je went ook wel aan de animatiestijl van de film. Goed geacteerd door Di Caprio. Dit soort rollen past hem wel.
Anoniem
Super film!
Geert
De film kan teren op grote merchandising en sterke kritieken en ik kan ze alleen maar gelijk geven. De film straalt een bepaalde grandeur uit ondersteund met zalige muziek van Jay Z en Lana Del Rey. Het verhaal vertelt het leven van Mr. Gatsby, en het mysterie rond zijn persoon. Het blijkt dat alles draait om een oude liefde die nieuwe leven wordt ingeblazen, maar of de vlam blijft branden? Kijk zelf! DiCaprio laat het allemaal weer zo makkelijk lijken, er wordt op niveau geacteerd. Je krijgt niet op alles een antwoord, maar zo houdt men de mystery going....
Anoniem
Leuke film
Anoniem
Ongelooflijk goeie film.
Zondagmorgen slecht weer en met 't vrouwtje voor de tv.
Had eerst gedacht dat het meer a la Moulin rouge stijl ging zijn ( en ik bedoel niet musical) maar dat was het zeker niet.
Heb van 't begin tot het einde op t topje van mijn stoel gezeten.
Prachtige acteerprestatie van Leonardo DiCaprio.
Een echte aanrader!
Anoniem
Bijzondere film, one to watch
Wouter
Zag er veelbelovend uit. Het begin slaagt erin om verwachtingen verder op te bouwen maar daarna zakt alles in elkaar. De film verwatert almaar meer naar het einde toe.
Anoniem
Prachtige film. Ik dacht dat het meer een maffiafilm was, maar de liefde overwint. Echt een verrassend verhaal, heel uniek verteld door het hoofdpersonage.
Lawrence
Fantastische film
jaap
Bijzonder mysterieuze film. Het verhaal is leuk bedacht en de film doet erg denken (sfeer) aan Romeo en Juliet. Dit komt natuurlijk doordat het ook gemaakt is door de makers van beide films. De acteur die Nick Carraway speelt, speelt naar mijn mening een formidabele film! Ook Leonardo DiCaprio speelt weer zeer goed. Boeiende film om te zien. Duurt wel wat lang. Er is ook weinig actie. Alleen kijken wanneer je in de geschikte mood bent.
Een 7.
Anoniem
In december in de bioscoop de trailer van deze film gezien. De trailer beloofde een decadent spektakel. De film begint veelbelovend, maar zakt al snel in. Na het goede begin, wordt het een flinterdun liefdesverhaaltje, wat bij tijd en wijle bovendien van de hak op de tak springt. Als de trailer je aanspreekt, zeg ik, niet doen.
Anoniem
Met hoge verwachtingen deze film gehuurd en deze werden uiteindelijk slechts deels ingelost. Bij tijden een waar visueel meesterwerkje, op andere momenten weet de prent de aandacht toch nog niet volledig vast te houden. De regiestijl van Baz Luhrman (Moulin Rouge) herken je duidelijk. De overdaad aan kleuren en de hedendaagse muziek maken deze film zeker de moeite waard al mocht het verhaal wat duidelijker uit de verf komen.
Liesbeth
Mooi schouwspel met prachtige kleding en sfeer. De moderne muziek is een aantrekkelijke toevoeging. De verhaallijn is wat simpel over een man die met geld erg zijn best doet een verloren liefde te herwinnen.
loading