Lines of Wellington (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 27 september 1810. Na de overwinning op Napoleon's leger bij Serra do Bucaco trekken de troepen van...
Lines of Wellington

Lines of Wellington

Oorlog Drama Avontuur
Taal: Frans Jaar: 2012 Duur: 2 u 25 min

27 september 1810. Na de overwinning op Napoleon's leger bij Serra do Bucaco trekken de troepen van Generaal Wellington zich terug. Hun doel: de numeriek superieure vijand naar Torres Vedras te lokken, waar zich de ondoordringbare versterkte linie van de Anglo-Portugese strijdkrachten bevindt. Om te voorkomen dat Franse troepen zich herbevoorraden wordt het hele gebied tussen de twee linies platgebrand. Opgejaagd door de Fransen is de bevolking genoodzaakt in het spoor van Wellington het door oorlog verscheurde land te ontvluchten. Een bonte mix van onschuldige burgers, criminelen, prostituees en wraakzuchtige officiers ontmoeten elkaar bij de slaglinie van Torres, waar de ultieme veldslag over hun toekomst zal beslissen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lines of Wellington aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Maarten
De vraag blijft altijd of Emmanuel (Manu) Grouchy de kapitale fout maakte die Napoleon de slag kostte.

Feit is dat Napoleon qua troepen bij Waterloo zwaar outnumbered was. Het bewegen was vast nog wel superieur maar de belangrijkste onderdelencommandanten gingen teveel hun eigen gang. De cohesie ontbrak dus en ook dat droeg bij aan de nederlaag van de Fransen bij Waterloo.

Heb de film zelf niet gezien maar het gaat toch over de slag bij Waterloo?

Een aanrader is om je eens te verdiepen bijvoorbeeld Jean Lannes, Joachim Murat en Nicholas Jean-de Dieu Soult.

Reviews

Ronald
Het leger van Wellington trekt zich terug achter de linies die Lissabon beschermen. De film gaat over de belevenissen van burgers en soldaten tijdens deze terugtocht en belegering. Het zijn een aantal verhaallijnen die elkaar ontmoeten. Er zijn een paar schermutselingen geen grote veldslagen. De film duurt bijna 2,5 uur en neigt er soms naar om langdradig te zijn. Toch met plezier uitgekeken. Voor de liefhebbers van het tijdperk van Napoleon en Wellington.
Anoniem
IK heb genoten van deze film. In deze film wordt het oorlogsgebeuren van een heel andere kant benaderd. De personages worden goed vertolkt door deze spelers. Je wordt geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid van de belevenissen van de burgerbevolking. Een aanrader!
loading