Süskind (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1942. In het door de nazi's bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is...
Süskind

Süskind

Oorlog Drama Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 53 min

1942. In het door de nazi's bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia's toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Süskind aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Supermooie film

Reviews

Vicky
Een pakkende film over waargebeurde feiten , je voelt mee met de mensen , de acteurs deden dit dan ook niet anders dan schitterend , ze laten je angst voelen , je hoopt met hen mee , doch je weet dat het anders zal draaien , Walter Suskind doet er echt alles aan om " bevriend " te worden onder bepaalde condities om het volk , zijn gezin en vooral kinderen te redden , een held , ook in het echt mag deze lof geprezen worden . Toen ik het begin bekeek vond ik het net iets te snel , ik had het anders verwacht maar het was nog beter . Wanneer hij met ideetjes komt om de kinderen te sparen en niet zomaar joden te sturen zoals van hem verwacht , weet men eigenlijk al dat dit hem nog duur komt te staan , dit samen met zovele anderen . Prachtige film en vooral mooi als men echt stilstaat bij wat er ook werkelijk gebeurd is , een dikke 9 voor deze pakkende , goede geacteerde film
Anoniem
Een aangrijpend waargebeurd verhaal. Om zijn eigen gezin te beschermen besluit Walter Süskind met de SS samen te werken. Door een gespeelde vriendschap op te bouwen met een SS officier weet hij vele kinderen te redden van transport naar concentratiekampen.Triest om te zien dat hij zijn gezin niet kan redden. Mooie rol van Jeroen Spitzenberger.
Anoniem
Per ongeluk deze film voor de tweede keer gezien, maar nogmaals ontzettend indrukwekkend. Ik sluit daarom niet uit dat we deze film nog een keer kijken! Echt een aanrader en wat een ontzettend dappere mensen waren er in de oorlog. Mensen die zich zo nuttig maakten om levens te redden. Geweldig!
Anoniem
Aangrijpende Nederlandse film (maar dat komt omdat het waargebeurd is en betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog). De filmmuziek past goed bij deze film. Jammer dat bij Nederlandse films de nadruk moet liggen op seks, maar in vergelijking met zwartboek valt dat bij deze film heel erg mee. Hou je van films over de tweede wereldoorlog, dan moet je deze zeker kijken!
Anoniem
Goed verfilming van een mooi verhaal
Lia
Ik vind het ongelofelijk dapper dat mensen dit doen in zo'n situatie.
Voor de tweede keer bekeken en nog steeds ontroerd door het verhaal.
Zeker de moeite waard
Anoniem
Leuke film
Anoniem
Een aangrijpende film, helemaal omdat het berust op een waargebeurd verhaal. Zeker de moeite van het kijken waard...Blijft nog lang na-hangen.
loading