The Raven (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Baltimore, 1900. Een moeder en een dochter worden op brute wijze om het leven gebracht en rechercheur Emmett Fields...
The Raven

The Raven

Thriller
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 46 min

Baltimore, 1900. Een moeder en een dochter worden op brute wijze om het leven gebracht en rechercheur Emmett Fields wordt op de zaak gezet. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op een schokkende ontdekking: de misdaad komt tot in de details overeen met een fictief misdaadverhaal geschreven door de onsuccesvolle auteur en dichter Edgar Allan Poe. Terwijl Poe ondervraagd wordt door rechercheur Fields vindt er tegelijkertijd nog een grimmige moord plaats, wederom overeenkomend met één van Poe's verhalen. Ze beseffen dat er een seriemoordenaar aan het werk is en besluiten hun krachten te bundelen om deze seriemoordenaar te vatten voordat er meer onschuldige slachtoffers vallen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Raven aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een boeiende film. Van begin tot het eind. Het tijdperk waarin het verhaal zich afspeelt in combinatie met de donkere setting geven de film een bijzondere sfeer. Tijdens sommige momenten in de film kreeg ik flash backs naar de film Seven. John Cusack speelt goed. Zeker een 8 waard.

Reviews

Anoniem
Edgar Allan Poe, schrijver en dichter uit de jaren 1900. De film is spannend en soms wat onsmakelijk, maar we gaan dan ook wat jaren terug in de tijd. Het verhaal is meeslepend vanaf het begin. Het verhaal is fictief en samengesteld met eigenaardigheden rondom de werkelijke dood van Edgar Allan Poe. John Cusack speelt zijn rol prima. Wat mij betreft een matige aanrader.
Anoniem
Het is een leuke spannende film. Je weet niet wie de moordenaar is, dat is leuk. En de manier waarop ze dood gaan is wel spannend. Ik geef deze film een 8 omdat het een leuke spannende film, is maar ik zeg niet dat 'ie echt helemaal geweldig is.
Kevin
Doet me denken aan Sherlock Holmes-verhalen en Jack the Ripper.
Bevat goede acteurs en film blijft boeien, met hier en daar een vleugje humor.
Anoniem
Een toch wel heel redelijke film met goed acteerwerk door John Cusack als Edgar Allen Poe. Een goed verhaal met een toch nog verrassend eind. Het speelt zich af rond 1900 en de settings geven je echt het idee dat het zich in die tijd afspeelt. Af en toe iets te grauw weggezet en het lijkt of in die tijd de zon veel minder scheen.
Alexander
'The Raven' is een ouderwetse, vrij geslaagde thriller van James Mc Teigue, bekend van o.a. 'V for Vendetta'. Deze co-productie van de VSA, Hongarije en Spanje deed mij denken aan 'From Hell' (2001) met Johnny Depp. Het acteren valt mee (zelfs John Cusack valt hier te pruimen in zijn rol van schrijver 'Edgar Allan Poe'). Het compleet verzonnen verhaal is vrij leuk en boeiend, de decors en attributen zien er goed uit, het tempo is in orde, het scenario is aanvaardbaar... Maar toch is dit geen meesterwerk en zijn er binnen het genre beslist betere films gemaakt. Het einde laat een vervolg vermoeden. Leuk om eens te zien, maar geen echte aanrader...
Tony
Een prima detective thriller, maar niet bijzonder. Tempo is ok. Acteurs spelen prima, maar er zijn in dit genre, dat zich rond 1900 afspeelt, wel wat betere films uitgebracht.
Louis
E. Poe als Sherlock Holmes? Een spannende en tot het eind een onderhoudende thriller.
loading