Kijk nu Green Book op MovieMAX: Waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een portier en concertpianist; die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. - Green Book
×
Green Book
Waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een portier en concertpianist; die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.
×
Reviews (2)Green Book
Geschreven door: Geert
   29-07-2019
Zeer mooie film, gebaseerd op waargebeurde feiten, winnaar Beste film - en Beste mannelijke bijrol oscars 2019, en terecht! Dr Shirley is een zwarte piano virtuoos en gaat op tournee. Hij zoekt een chauffeur die hem van concert naar concert zal brengen en komt zo bij Tony Lip terecht, een Italiaanse buitenwipper. Langzaamaan ontstaat er een vriendschap gebaseerd op wederzijds respect. Mooie cinema, authentiek in beeld gebracht, Mortenssen is niet DE echte Italiaan, maar heeft zijn charme mee. Knappe muziek en terechte aanklacht tegen het racisme van die tijd. Zij toonden dat het anders kan.
Geschreven door: Gilbert
   27-07-2019
Een film waarin de rollen eens worden omgedraaid met de ene keer zin voor nuance en subtiliteit; maar op andere filmmomenten een te zwart wit afschildering (no pun intended). Een review over de discriminatie in het diepe zuiden van Amerika in het begin van de jaren zestig. Soms dramatisch, soms relativerend of komisch. Sterke acteerprestaties van beide hoofdrollen met een te stereotiep beeld van de Italiaanse gemeenschap.
Schrijf zelf een review
loading