Saving Private Ryan (1998) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelen op het slagveld binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin...
Saving Private Ryan

Saving Private Ryan

Actie Oorlog
Taal: Engels Jaar: 1998 Duur: 2 u 42 min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelen op het slagveld binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan. Generaal Marshall besluit de vierde zoon, soldaat James Ryan, terug te brengen naar de Verenigde Staten. James is vermist geraakt op het Franse platteland en een speciale eenheid gaat naar hem op zoek. Als een van hen wordt gedood, vragen sommigen zich het nut van de missie af. Hoeveel mannen moeten er nog sterven om het leven van één soldaat te redden?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Saving Private Ryan aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Heel indrukwekkend verhaal over de landing op de stranden in Normandië tot de zoektocht naar een onbekende soldaat die zijn broers heeft verloren en naar huis mag

Reviews

Jannie
Hele spannende en aangrijpende film. In het begin begint het nogal bloederig waarop ikzelf paar stukjes even moest wegkijken. Daarna werd de film steeds spannender. De film vertelt je ongeveer hoe het allemaal gegaan is tijdens de oorlog. En je beseft weer hoe veel soldaten hun leven moesten geven om anderen te redden. Heb nog altijd veel respect voor die mensen die om het leven zijn gekomen en die voor ons en anderen gevochten hebben.
Loek
Aangrijpend verhaal over de keiharde werkelijkheid van de oorlog. De openingsscène over de landing in Normandië is gruwelijk realistisch en meeslepend. Aangrijpend is ook hoe de tolk/vertaler, die door de eenheid tijdens de missie wordt meegesleept en geen enkele gevechtservaring heeft, op het eind van de film geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn idealisme en daaruit zijn eigen conclusies moet trekken. Als de film één ding duidelijk maakt, is het wel het feit dat oorlog geen winnaars kent, maar alleen maar verliezers. Verplichte educatieve kost.
loading