Kijk nu Stalingrad op MovieMAX: 'Stalingrad' vertelt het aangrijpende verhaal van de Duitse soldaten Fritz, Han, Rollo en GeGe. Tijdens de slag om Stalingrad is het constante gebulder van kanonnen, bommen en geweervuur maar een deel van de gruwelijke nacht merrie waarin ze zijn beland. Ze moeten het ook nog eens opnemen tegen twee andere vijanden die minstens zo dodelijk zijn: honger en bevriezing. Daarmee zijn ze in feite net zo goed slachtoffer van het Nazi-regime als de inwoners van Stalingrad. - Stalingrad
×
Stalingrad
'Stalingrad' vertelt het aangrijpende verhaal van de Duitse soldaten Fritz, Han, Rollo en GeGe. Tijdens de slag om Stalingrad is het constante gebulder van kanonnen, bommen en geweervuur maar een deel van de gruwelijke nacht merrie waarin ze zijn beland. Ze moeten het ook nog eens opnemen tegen twee andere vijanden die minstens zo dodelijk zijn: honger en bevriezing. Daarmee zijn ze in feite net zo goed slachtoffer van het Nazi-regime als de inwoners van Stalingrad.
×
Reviews (4)Stalingrad
Geschreven door: Ronald
   17-10-2017
De film gaat over de belevenissen van een Duits peloton stormtroepers tijdens de slag om Stalingrad. Wie iets van WOII afweet, weet dat dit niet goed af kan lopen. Geen happy ending dus. We hebben niet te maken met topacteurs, maar dat maakt voor de film weinig uit. Het grootste deel bestaat toch uit gevechtshandelingen die vrij realistisch in beeld gebracht zijn. Een film waard om eens te bekijken als er verder niets op de tv is. kopen.
Geschreven door: Vicky
   22-02-2015
Het verhaal van de film zelf is redelijk goed , maar hoe het verfilmt is , slaat op niet erg veel , men springt eerst van de hak op de tak , later is de film zeer saai , ja er komt oorlog in voor maar ik miste toch enige geloofwaardigheid van gevaar , angst , het acteerwerk van de meeste acteurs is minder , het is een tekstje dat men aframmelt ( sorry ! ) als ingestudeerd zonder meer ... Betreft de zogenaamde ontroerende momenten moet ik zeggen dat ik een gevoelsmens ben en deze film wekte ook maar amper enige emotie bij me op .( alsof men de film maar snel in elkaar gestoken heeft en wat beeldvulling gaf kortom ), geen aanrader voor een spannend avondje film kijken , eerder voor zij die wel eens een oorlogsfilm willen proberen te kijken ofzo . Helaas kan ik er niet veel over vertellen behalve dat het over oorlog gaat onder de Duitsers en de Russen en Roemenen,en dat deze Duitse soldaten het gehad hebben met de oorlog en 1 voor 1 sneuvelen ze . niets om nog eens te bekijken jammer genoeg
Geschreven door: Maarten
   03-01-2014
Uitstekende film, alleen het eind waar ook de Duitse soldaat crepeert is niet mooi.
Geschreven door: Anoniem
   25-08-2013
Een hele lange en saaie film. Een erg basale invulling van het uiteindelijke verhaal. Heb de film in 2 stukken gekeken, en sommige dingen echt door moeten spoelen. Was in de mood voor een echte oorlogsfilm. Deze film is een mooi verhaal maar helaas niet vlot en interessant weergegeven. Ik raad deze film aan de echte historici aan maar niet aan de echte filmkijker!
Schrijf zelf een review
loading