A Separation (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Termeh Iran verlaten. Ze heeft alles al geregeld en staat erop om...
A Separation

A Separation

Drama Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2011 Duur: 1 u 58 min

De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Termeh Iran verlaten. Ze heeft alles al geregeld en staat erop om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Nader heeft echter zijn bedenkingen. Hij is bezorgd over zijn demente vader en hij wil hem niet aan zijn lot overlaten. Hij besluit daarom dat het gezin thuis moet blijven. Zijn vrouw Simin is het hier niet mee eens en weigert nog langer met hem samen te wonen. Ze vertrekt naar haar moeder en laat Nader en Termeh alleen achter. Nader kan maar moeilijk met deze nieuwe situatie omgaan en huurt een jonge vrouw in om op zijn zieke vader te passen. Hij weet alleen niet dat zijn nieuwe hulp niet alleen zwanger is, maar ook zonder de toestemming van haar man werkt... Nader komt al snel terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontaties.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om A Separation aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
willem
Een prachtige film over dilemma's die universeel zijn. De loyaliteit van een kind in een scheidingsproces, de dilema's van opportunisme en koppigheid. De harde en zachte Iraanse context geeft een eigen dimensie aan deze universele thema's. Geweldig gespeeld en mooi gefilmd. Terechte Oscar winnaar.

Reviews

Randy
Een aangrijpend Iraans familiedrama. Waar de titel suggereert dat de film vooral over de scheiding zou gaan bleek dit niet het geval. Het brengen van de rechtszaak was een sterke zet om het drama flink op te voeren. Overtuigende acteerprestaties, een sterk script en het uitstekende filmwerk maken dit een film die je moet zien.
Bart
Niet voor niets winnaar van de Oscar voor beste buitenlandse film. Het is een film met veel lagen, hoewel de situatie alledaags is. Een echtpaar in scheiding raakt verwikkeld in een rechtszaak. Wat is er gebeurd, en wie spreekt de waarheid? De personages zijn overtuigend, en reageren allemaal op een begrijpelijke manier. Een film die het bekijken waard is!
margit
Deze meeslepende zware film geeft weergaloos weer wat er aan drama en trieste situatie in Iran plaatsvindt rond een gewoon gezin.
De vrouw wil weg uit het land, de man wil zijn zieke oude vader niet achterlaten en er ontstaat een conflict dat ontaardt in een scheiding, het dochtertje staat ertussen en een hulp komt in het gezin. Daarmee begint een bizarre situatie die in onze referentiekaders haast niet past maar voor daar niet heel vreemd is.
De scenes zijn mooi, keihard, de feiten worden zonder opgepoetst te worden weergegeven en de film is rustig met een goed verhaal/goed gespeeld en niet leuk maar wel kei goed.
loading