Rabat (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Rabat is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir, Abdel en Zakaria. Als Nadir van de ene...
Rabat

Rabat

Drama
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 1 u 42 min

Rabat is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir, Abdel en Zakaria. Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Rabat aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Leuke roadmovie, echt super komisch, leuk om Marokko te zien in de film, de taxi's, de mensen daar, echt leuk, geeft echt heimwee naar de zomervakantie. Karim de gek, ik lachte me dood.

Reviews

JP
Een van de leukste Nederlandse films die ik ken. Krijg zin om zelf op reis te gaan van deze film. Leuke dialogen, inderdaad niet altijd goed te verstaan, maar dat is beter dan dat overgearticuleerde wat je vaak in NL films hebt. Multi-culti, maar dan niet gelijk zo dat alle buitenlanders alleen maar goede dingen doen. Kortom: aanrader!
Anoniem
Mooie road movie over 3 vrienden en hun reis naar Marokko.
Begin is beetje traag maar sfeer is goed.
Geloofwaardige acteurs en verhaal.
Nooit over de top grof of onnodige sex zoals in veel NL films.
Als je van dit genre houdt zeker aan te raden en grappig maar verwacht geen comedy.
Tim
Erg vermakelijke film. Geeft volgens mij een goed beeld van de Marokkaanse cultuur. Vooral de hoofdrol van Nasrdin Dchar is goed gespeeld. Heb een aantal keer een aardige lachbui gekregen door het komische duo Achmed Akkabi en Marwan Kenzari. Nadeel van de film was dat het Nederlands niet altijd goed verstaanbaar was, maar over het algemeen is de film goed te volgen. Net als in De President speelt Achmed Akkabi weer een humoristisch personage. Erg genoten van deze film. Absolute aanrader!
Brigit
Leuke Film! Heb echt in een deuk gelegen van het lachen! Ik lachte zo hard dat de poes die op mijn buik lag van de bank af sprong! Als ik op dat moment moest plassen dan had ik in mijn broek geplast van het lachen! Ik vond 1 nadeel dat Nederlands moeilijk te verstaan was... dus onduidelijk Nederlands als je uit Brabant komt en niet uit de randstad!
Anoniem
Leuke film om tussendoor te kijken. Komt langzaam op gang, maar er zitten een aantal goede moraalzaken in. Leuk geacteerd, alleen zonder ondertiteling soms moeilijk te volgen. Goede balans tussen humor en drama.
Anoniem
Gave roadmovie van Nederlandse bodem.
De sfeer van de film neemt je mee op reis met 3 vrienden op weg naar Marokko. Een verhaal over cultuurverschillen, vooroordelen, en de liefde.
De film is het regiedebuut van Jim Taihuttu en Victor Ponten, die samen reclamebureau Habbekrats vormen.
De hoofdrol word sterk neergezet door Nasrdin Dchar die voor zijn rol het welverdiende Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen.
Een compleet pakketje voor een zeer geslaagde film.
Enjoy
rein
Zeer goede film, geeft goed weer wat er in de Marokkaanse samenleving leeft en maakt duidelijk dat ook in die samenleving normen en waarden belangrijk zijn. Het zou goed zijn dat veel mensen deze uitstekende Roadmovie gaan zien.
Rein
Marjolein
Goede film en het gouden kalf meer dan waard voor de hoofdrol. Vleugje humor. Vriendschap als basis. Leuke roadmovie die je meeneemt in de wereld van deze 3 jongens. Aanrader.
loading