Kijk nu Der Hauptmann op MovieMAX: Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de Nazi's waar hij zo graag aan wil ontsnappen. - Der Hauptmann
×
Der Hauptmann
Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de Nazi's waar hij zo graag aan wil ontsnappen.
×
Reviews (1)Der Hauptmann
Geschreven door: Louis
   14-10-2018
Intrigerende film waarin de vraag wordt gesteld wat je doet om te overleven en hoeveel je van jezlef daarvoor inlevert. In dit geval een Duitse deserteur op het einde van de WW2 die langzaam maar zeker transformeert naar het uniform wat hij draagt en de macht die het geeft. Een weergave van afglijden van moraliteit in een tijd waarin rangen het laatste woord hadden en mensen niet meer telde. Door de zwart wit filming wint het aan kracht en typisch een film die je niet als tussendoortje moet zien en je aan het denken zet.
Schrijf zelf een review
loading