Maudie (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn,...
Maudie

Maudie

Drama Romantiek
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 1 u 51 min

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Maudie aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
DE meest ontroerende en pure film die ik afgelopen tijd gezien heb. Vooraf niks gelezen en uiteindelijk bleek het een waar gebeurd verhaal wat het nog specialer maakte. De rol van Maudy is echt fantastisch neergezet. Wat een prachtig verhaal over doorzettingsvermogen en wilskracht over kunst en over de liefde. Over het volgend van je eigen weg in het leven en het gebruik maken van je kracht ongeacht wat anderen van je vinden. Deze film is echt een aanrader.

Reviews

Karen
Een film gebaseerd op het leven van Maud Lewis een folk artist uit Nova Scotia. Maud heeft Reumatoide Artritis waardoor ze moeilijker loopt. Ze heeft van jongs af aan een passie voor schilderen en is opgewekt en onafhankelijk van aard. Ze laat het relatief comfortable leven bij haar tante achter zich en een eigen leven begint met Everrett, eerst als zijn huishoudster later als z'n vrouw. Het is een mooie rol van Sally Hawkins. Waardevol is echter vooral dat ze toont hoe belangrijk het is om je eigen weg te volgen voor je geluk ook als anderen weinig vertrouwen in je tonen.
loading