Kijk nu Battle of the Sexes op MovieMAX: De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd bestempeld als de 'Battle of the Sexes'. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. - Battle of the Sexes
×
Battle of the Sexes
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd bestempeld als de 'Battle of the Sexes'. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie.
×
Reviews (1)Battle of the Sexes
Geschreven door: Karen
   24-03-2018
Battle of the Sexes is gebaseerd op een waargebeurde strijd tegen genderongelijkheid. Het is begin jaren 70 als tennisster Billy Jean topprestaties levert op de tennisbaan maar daarvoor zwaar onderbetaald wordt. Om gelijkwaardigheid van vrouwelijke topsporters te bewerkstelligen organiseert ze een toernooi. Dit trekt de aandacht van oud-tenniskampioen Bobby Riggs die voor veel geld een krachtmeting voorstelt tussen Billy en hemzelf om de battle of the sexes te beslechten. Bobby presenteert zich als een chauvenistische pig en zorgt daarmee voor vermakelijke film over een serieus onderwerp.
Schrijf zelf een review
loading