Kijk nu Tulipani op MovieMAX: TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van ItaliŽ fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. - Tulipani
×
Tulipani
TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van ItaliŽ fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.
×
Reviews (2)Tulipani
Geschreven door: Gerard
   01-04-2018
Fijne film met in een prachtig Italiaans decor. Een vleug humor en een bijzonder verhaal wat je raakt. Een verhaal van toen en nu. Een film met een rauw randje. Een film met fantasie maar ook zeker de werkelijkheid. Geweldig acteerwerk, een heerlijke film om naar te kijken met een lach en een traan. Terecht de openingsfilm van het filmfestival.
Geschreven door: Willem
   29-01-2018
Dit is een aanrader! De basis van deze film lijkt op een aflevering van 'Ik vertrek', maar dan veel leuker. Vlot gefilmd met een afwisselende mix van drama, humor, romantiek en een beetje geweld. Met het landschap en de rustieke dorpsgezichten van Itali√ę op de achtergrond is het ook nog eens mooi om naar te kijken. In het begin moet je wel goed opletten, want er wordt nogal heen en weer gesprongen in de tijd.
Schrijf zelf een review
loading