Sous le Sable (2000) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Marie Drillon is een aantrekkelijke, intelligente en onafhankelijke vrouw van middelbare leeftijd. Ze doceert...
Sous le Sable

Sous le Sable

Drama Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2000 Duur: 1 u 32 min

Marie Drillon is een aantrekkelijke, intelligente en onafhankelijke vrouw van middelbare leeftijd. Ze doceert Engelse literatuur aan de universiteit van Parijs en ze is al 25 jaar gelukkig getrouwd met Jean Drillon. Tijdens hun vakantie in het zuiden van Frankrijk gaat Jean zwemmen in zee. Wanneer hij na lange tijd nog altijd niet terug is, wordt Marie ongerust. Wat is er gebeurd? Is Jean verdronken? Heeft hij zelfmoord gepleegd? Heeft hij Marie in de steek gelaten voor iemand anders? Door deze traumatische ervaring raakt Marie psychologisch helemaal ontredderd. Terug thuis doet Marie net alsof er niets gebeurd is en Jean nog steeds bij haar is.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Sous le Sable aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anita
Een film die een heel bijzonder gevoel bij je achterlaat. Het doet je afvragen hoe je zelf in zo'n situatie zou reageren, als je verdriet of wanhoop zó groot is. De hoofdrol wordt zeer integer, gevoelig gespeeld en je (wan)hoopt met Marie mee, balancerend tussen fictie en realiteit. Soms komt de film surrealistisch over maar even zo plotseling word je in de harde werkelijkheid van Marie getrokken. Een mooie, gevoelige, integere Franse film.

Reviews

Anoniem
Een vrouw en man gaan op vakantie, de man verdwijnt tijdens een dag op het strand, daarna kabbelt de film traag verder. Weinig verrassends. De film was net interessant genoeg om hem wel af te kijken maar ik zou hem niet direct aanbevelen. Beetje saai
Henk
Een alledaags begin. Het zou je eigen leven kunnen zijn. Ook de verdwijning van de echtgenoot zou je zomaar zelf kunnen overkomen. Dat maakt dat je van meet af aan 'de film ingezogen' wordt. Prachtige verstilde beelden, zonder muziek, maken de film integer. Sommigen daarvan zijn als een schilderij dat je wilt vasthouden. Een verhaal dat je nooit zelf wenst te overkomen en tot nadenken stemt: hoe zou ik in zo'n situatie reageren?
loading