A United Kingdom (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door...
A United Kingdom

A United Kingdom

Drama
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 1 u 46 min

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet, zelfs bij de Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om A United Kingdom aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Karen
Mooie historische film over liefde en politiek vanaf vlak na de Tweede Wereldoorlog. De Engelse Ruth ontmoet Seretse Kharma een Botswaanse prins. Ze worden verliefd en gaan trouwen ondanks tegenstand van Ruth's en Seretse's en van de Britse regering en Afrikaanse landen (waaronder Zuid-Afrika). Ondanks tegenstand weten ze hun huwelijk goed te houden en het lot van Botswana met de steun van Botswaanse bevolking goede te keren. het is een mooie film helaas is ze te kort om zowel dit bijzondere liefdesverhaal als de complexe politieke werkelijkheid rond dit koppel tot zijn recht te laten komen.
loading