Kijk nu Loving op MovieMAX: Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie. - Loving
×
Loving
Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.
×
Reviews (1)Loving
Geschreven door: Karen
   30-06-2017
Film over het interraciale huwelijk van Richard en Mildred Loving. Wat hun verhaal bijzonder maakt is dat tot in de jaren 60 interraciale huwelijken in Virgina, USA en andere staten strafbaar waren. Ongelofelijk maar waar. Pas met de rechtsgang van de Loving's kwam hier verandering - iedereen mag trouwen met wie hij wil, dat is een fundamenteel recht (deze uitspraak is ook van belang geweest voor de homobeweging). Het hele verhaal is mooi in beeld gebracht met gebruikmaking van authentiek materiaal.
Schrijf zelf een review
loading