The Man Who Knew Infinity (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Srinivasa Ramanujan is een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door...
The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity

Drama
Taal: Engels Jaar: 2015 Duur: 1 u 44 min

Srinivasa Ramanujan is een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent als autodidact werd toegelaten op de Universiteit van Cambridge. Daar wordt hij als buitenstaander met gemengde gevoelens ontvangen, maar terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn stempel drukt op zijn nieuwe thuisland, groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieën. Velen hiervan worden tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Man Who Knew Infinity aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Wow, heftige film zonder overdreven gedoe en nog waar gebeurt ook. Als je de film Enigma mooi vond dan moet je deze ook zeker kijken. Iets minder op bepaalde punten misschien maar zeker de moeite waard.Ondanks het feit dat het verhaal voor een deel in de oorlog afspeelt en de hoofdrolspeler wel verliefd is het een boeiende film zonder sex, drugs & rock and roll en geweld. Intrigerend gegeven niet?

Reviews

Hans
Mooie verfliming van een waargebeurd verhaal. Goed gespeeld door de hoofdrolspelers maar de rollen hadden wel iets verder uitgediept mogen worden. Je leeft uiteindelijk niet echt mee met de professor en zijn briljante leerling. De liefdesrelatie tussen Ramanujan en zijn vrouw komt ook niet echt van de grond. Al met al wel een mooie film en boeiend tot het einde.
loading