Zwarte Soldaten (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Zwarte Soldaten is een documentaire over diegenen die bij uitstek als foute Nederlanders worden gezien: de...
Zwarte Soldaten

Zwarte Soldaten

Documentaire Oorlog Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 48 min

Zwarte Soldaten is een documentaire over diegenen die bij uitstek als foute Nederlanders worden gezien: de Nederlandse SS'ers. In totaal traden 25.000 landgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog toe tot de Waffen-SS en versterkten zo Hitlers legermacht. In Zwarte Soldaten komen zes van hen voor het eerst aan het woord. Op onverbloemde, schokkende en confronterende wijze vertellen ze over hun keuze voor de SS, over hun ervaringen aan het front en over de aantrekkingskracht van het nationaalsocialisme. Sommigen van hen worstelen met de keuzes die ze indertijd gemaakt hebben, anderen zijn nog steeds overtuigd van de juistheid van hun racistische en antisemitische opvattingen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Zwarte Soldaten aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Mooie documentaire, verhalen over de keuzes in het leven tijdens een andere tijd.
loading