Samba (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rot baantje hem opwachtte. Alice is...
Samba

Samba

Drama Komedie
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 54 min

Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rot baantje hem opwachtte. Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Vol humor en emotie slaat hun leven een nieuwe weg in naar geluk. Maar wat als het leven meer fantasie bevat dan zij in huis hebben?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Samba aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Tijd geleden dat ik zo`n mooie en indrukwekkende film gezien heb. Goed acteerwerk, intrigerend verhaal Kosten nog moeite gespaard om de set zeer realistisch te krijgen. Er moet onvoorstelbaar veel werk zitten in het bij elkaar zoeken en inrichten van de kamer van Samba`s oom bijvoorbeeld. Aan de kleinste details is er gedacht. Af en toe wat humor. Soms wat zwakke scenes maar een boeiende film met een erg sterk einde. Welkom in de bizarre wereld van de illegale medemens.

Reviews

Hans
Het thema van de vluchtelingenproblematiek is natuurlijk uiterst actueel en er wordt goed geacteerd. Wat begint als een ontspannen feel-good movie, ontwikkelt zich langzamerhand tot een 'romantisch' drama tussen de twee hoofdpersonen. De tergende, erotische spanning die zich opbouwt, onderbroken door een one-night stand en verschillende suggestieve grappen en situaties, maakt dat mijn vrouw en ik halverwege zijn afgehaakt. We zijn niet gewaarschuwd voor overspelige scenes waar we niet op zitten te wachten. Helaas, want de film heeft veel in zich en we hadden graag gezien hoe hij afliep...
Anne
mooie, ontroerende film die je meeneemt in de belevingswereld van asielzoekers, oftewel mensen die op zoek zijn naar een thuis.
loading