Transcendence (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Dr. Will Caster is 's werelds meest vooraanstaande onderzoeker op het gebied van artificiële intelligentie. Hij...
Transcendence

Transcendence

Drama
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 55 min

Dr. Will Caster is 's werelds meest vooraanstaande onderzoeker op het gebied van artificiële intelligentie. Hij werkt aan een supercomputer die kennis combineert met menselijke emoties. Zijn controversiële experimenten maken hem tot het doelwit van anti-technologische extremisten. Hun poging om hem uit te schakelen, heeft echter dramatische gevolgen... Evelyn, de vrouw van Will, wil koste wat kost haar man redden en slaagt erin zijn bewustzijn te koppelen aan een computersysteem. De levensdroom van Will wordt realiteit. Zijn dorst naar kennis ontaardt al snel in een grenzeloze honger naar macht. Will lijkt niet meer te stoppen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Transcendence aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Ashna
Goede film met interessant onderwerp. Mocht wel langer duren of meer mysterie/Science was ook goed geweest. In het begin wel slaapverwekkend, maar wordt daarna steeds boeiender. Had veel negatieve recensies gelezen, maar ik vond hem leuk. Smaken verschillen zo zie je maar weer.
Is dit mogelijk? vraag je je soms wel af, misschien in de toekomst. Van mij krijgt ie een 7.

Reviews

Geert
Will Caster is een vooraanstaand wetenschapper in de theorie en evolutie van het artificial intelligence gebeuren. Zijn testen op dieren zijn veelbelovend en eigenlijk wil hij zelf God spelen (ook al heeft hij enkel goede bedoelingen). Een groepering ziet echter gevaar in deze evoluties, waarbij de machines het zouden overnemen van de mens. Zij plegen aanslagen en bij een van deze aanslagen geraakt Will dodelijk gewond. Zijn doel om eeuwig verder te leven ziet hij gerealiseerd door zijn testen op zichzelf als laatste redmiddel in te zetten. Ze slagen in hun opzet en Will is onstopbaar wanneer hij worldwide gaat via het web. Zijn evoluties en realisaties zijn onvoorstelbaar, hij geneest mensen, geneest de natuur allemaal met nano-technologie. Toch zien anderen hem als een gevaar voor de mensheid en twijfelen aan zijn eerbare doel. Ze plannen dan ook om hem tegen te houden en niets is daarvoor te hoog gegrepen.
Degelijk geacteerd, interessant thema en goed gemaakt.
Gerard
Boeiende film maar helaas door de vergevorderde animatietechnieken toch weer tenenkrommend af en toe. Je kunt zien bij welke scenes het geld even op was. De vlammen en rookwolken die op een gegeven moment verschijnen lijken zo uit een computerspel te komen uit de jaren`90.
Het centrale thema is superinteressant en de uitwerking tot op zekere hoogte voorstelbaar. Maar het getover met machines en stofjes die blinden weer laat zien en wonden helen is toch weer amateurische en goedkope filmmakerij. Nou ja, goedkoop zal het niet geweest zijn met de grote namen die meedoen.
loading