Lucia de B. (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar...
Lucia de B.

Lucia de B.

Drama Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2014 Duur: 1 u 33 min

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en de parketsecretaris begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lucia de B. aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Deze film op school gekeken voor een zorg opleiding, zeker weten kippenvel momenten en traanogen gehad! Zeker een aanrader

Reviews

Anoniem
Ik heb het toentertijd gevolgd, hele mooie verfilming op het leven wat ze had gekregen na valse beschuldigen. Ook blij dat er eentje van OM het bewijs pakte, ook al keek niemand erna. Mooie film en hoop dat ze nu een goed leven lijd want er zitten zoveel onschuldige mensen vast,Absoluut een 5 sterren film :)
Nicole
Een hele goeie verfilming van het waargebeurde proces verbaal tegen de verpleegster Lucia de B. of ook wel door de pers genoemd 'Engel des doods'. Actrice Ariane Schluter als Lucia de Berk zet een goede en overtuigende rol neer (knap gedaan hoor, lijkt me niet makkelijk). Het verhaal is interessant, meeslepend, emotioneel en wordt erg goed in beeld gebracht en laat een enorme indruk bij je achter, vooral ook omdat je ook stukken van het verhaal destijds hebt meegekregen via de media. Wat Lucia de Berk is overkomen is te schandalig voor woorden en blijft haar de rest van haar leven achter volgen en dat is ook wat zo emotioneel is aan deze film. Maar ondanks dat een goede Nederlandse film met een goede cast. Zeker het kijken waard!
Sarah
Onverwachts uitmuntend, erg spannend en goed geacteerd
Coen en Nelly
Eindelijk weer een goede, nederlandse film. Een verademing om naar te kijken. Het waargebeurde verhaal ontroert en kruipt onder je huid. Goed geacteerd en fris in beeld gebracht. Een van de grootste gerechtelijke dwalingen is echt bijzonder treffend in beeld gebracht. Onze waardering bestaat uit een negen!! Kijk en oordeel zelf wat je ervan vindt!
Stefan
Goede film zeg. Nederlandse films worden echt steeds beter!
Goed acteerwerk, niet overdreven geromantiseerd om de film smeuïg te maken...maar redelijk 'to the point'. En bovendien (naar hoe ik het proces gevolgd heb) op waarheid berust...
Dikke 8.
loading