Noah (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en...
Noah

Noah

Actie Avontuur Drama
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 2 u 12 min

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach. Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige wat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Noah aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Harry
Lange film en wat mij betreft zeker de moeite waard van het kijken en dan ook vooral bezien in de huidige wereld. Het was toen al dat de mens de aarde misbruikte en dat is nog steeds zo..en het gaat hier niet zo zeer om de verfilming als wel om de boodschap die gegeven wordt....schitterend. perfecte timing van verschijning van deze film. Wij kunnen met zijn allen hiervan nog steeds veel leren. mooie rol van methusalem ( a. Hopkins)- prachtige muziek- en het gaat alleen om de liefde.... kijken dus.

Reviews

Ashna
Kwam bij mij wat ongeloofwaardig over. Meer fictie dan feit.Als drama over een man, zijn familie en zijn missie ebt de sympathie voor Noach in snel tempo weg, zonder dat je echt je vinger op de omslag kan leggen.Als visueel spektakel is het uitermate wervelend en meeslepend, maar dat is ook alles.Als je niet open staat voor spiritualiteit of boeddhisme dan zal het best zweverig overkomen. Van mij krijgt ie een magere 5.
Maarten
Prima film met een uitstekende cast.
Sander
het welbekende verhaal van de ark van noah!!! Het verhaal is hetzelfde maar heb zeker betere versies van het verhaal gezien. De rode lijn van de film is de liefde wat het verhaal voorspelbaar en saai maakt.
Wat wel ontzettend mooi is om te zien is als van alle dieren een paar komt.
Best een leuke film maar alleen als je geen hoog gespannen verwachtingen hebt.
Nicole
Ook ik ben het grotendeels eens met onderstaande reviews. De acteur prestaties zijn van een hoog niveau en zetten een erg goede personage neer. Vond de film wel interessant en ook blij dat ik hem gekeken heb, maar de verhaallijn wordt wat negatief neergezet zodat je inderdaad niet echt in het verhaal meegenomen wordt (op een wat kleine scenes na). De special en visual effecten zijn niet zo denderend en wisselen nogal van goed naar slecht. Persoonlijk vond ik de scenes met de dieren die aankomen bij de ark nog een van de mooiste. Jammer dat er niet wat meer sfeer in de film zat. Echt slecht is de film zeker niet, maar naar mijn mening had er meer uitgehaald kunnen worden. Ondanks dat de film lang duurde vond ik de tijd toch omvliegen. Denk ook dat de meningen nogal verdeeld zullen zijn en ondanks alles vind ik hem toch de moeite waard om gekeken te worden. Succes!
Junita
oef. deze film viel behoorlijk tegen. de slechte reviews kloppen inderdaad. het enige wat vrij goed is is het acteerwerk en een behoorlijke portie special effects. die zelfde effects zijn soms behoorlijk slecht. het verhaal van de film komt ook bijna niet overeen met de bijbel maar dat zal waarschijnlijk geen enkele film doen. heel erg slecht was t ook weer niet maar ik raad je een andere film aan. vooruit ik geef een zes.
Geert
Ik denk hier de slechtste film van het jaar gezien te hebben. De cast is is goed maar speelt ondermaats, misschien omdat het scenario nog meer ondermaats is? Hoever kun je afwijken van het bestaande verhaal terug te vinden in Genesis, het eerste boek van de bijbel???? Als de helft klopt met wat geschreven staat dan heb ik al veel moeten zoeken. Je vraagt je af waarom God Noach heeft gered, hij was precies slechter dan degenen die vernietigd werden? Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat dit de sfeer was die binnen het gezin van Noach hing. De bijbel zegt dat Noach jaren werkte aan de Ark, hier is ze binnen het jaar gemaakt, want de jongste zoon is nog altijd die jongen, in de bijbel zijn de zonen zelfs getrouwd en zijn er 8 mensen die de ark binnengaan, hier gaat het al mis in de film. En dan de demonen, die hier als autobots door het leven gaan en Noach helpen? Nee nee op alle vlakken stelt de film teleur, ik ben blijven kijken om te zien hoe erg het werd, ....erg dus.
Renée
De film doet erg gekunsteld aan. Hij bestaat voornamelijk uit digitale/trucage beelden en geen natuurlijke landschappen. Bovendien kloppen diverse feiten niet met het eigenlijke verhaal uit het Oude Testament. Het lukt b.v. één van de 'slechte'/'gevallen' mensen om op de Ark te geraken + in de film komen 'gevallen engelen' voor die de vorm hebben aangenomen van uit levensgrote keien opgebouwde 'reuzen'.
Alexander
'Noah' werd geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Darren Aronofsky, bekend van o.a. "Black Swan" (2010). Met een budget van circa 125 miljoen dollar en met een heleboel interessante acteurs ter beschikking, had deze Amerikaanse productie iets moois kunnen worden, maar dat is spijtig genoeg niet gebeurd. De film is langdradig en saai. Het verhaal is barbaars en krankzinnig. Het grootste deel van de film is bijzonder donker gemaakt, wat uitermate storend is. De dialogen zijn vreselijk. De kostuums moesten er waarschijnlijk tijdloos uitzien, maar ogen nu vooral grappig. Deze godsdienstwaanzinnige historie wordt zo serieus behandeld, dat het lachwekkend is. De acteurs spelen goed, maar dit helpt niet. De speciale effecten zien er niet al te best uit en de rotsachtige creaturen zien er belachelijk uit. Ze lijken ontsnapt uit een goedkope SF-film uit de jaren '50. Noah wordt voorgesteld als een gekke, verblinde dwaas en dit maakt het bijzonder moeilijk enige sympathie voor deze hoofdfiguur te krijgen. Ik vond deze prent enorm tegenvallen en ik was dolblij wanneer hij eindelijk gedaan was.
loading