The Monuments Men (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het op waarheid beruste The Monuments Men vertelt het fascinerende verhaal van zeven mannen die tijdens de...
The Monuments Men

The Monuments Men

Drama Thriller
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 54 min

Het op waarheid beruste The Monuments Men vertelt het fascinerende verhaal van zeven mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog 's werelds grootste kunstwerken uit handen van de nazi's proberen te houden. Deze groep curators, architecten, artiesten en historici vertrekt zonder enige militaire ervaring naar de frontlinie. Wat lijkt op een onmogelijke uitdaging, wordt uiteindelijk een succesvolle race tegen de klok om duizend jaar aan cultuur te redden. The Monuments Men is een spannende en heroïsche film van regisseur George Clooney met een sterrencast bestaande uit o.a. Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Cate Blanchett en George Clooney.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Monuments Men aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Joyce
Een erg indrukwekkende cast, wat gelijk mijn aandacht trok natuurlijk. Het verhaal is erg aangrijpend en grappig maar toch zeker net zo serieus neergezet. Ik vond het een aangrijpende film met hele mooie kippenvel-momenten.
Misschien was mijn verwachting erg hoog van tevoren, maar de cast heeft er zeker aan kunnen voldoen, ondanks dat er misschien soms wat saaie momentjes tussen zitten raad ik deze film absoluut aan.

Reviews

Flora
Geen goede film. Je hebt het gevoel: alles is aanwezig, een mooi gegeven, supercast, mooie locaties, prima effecten maar het verhaal komt niet van de grond en daardoor ga je je halverwege de film toch vervelen. Dat komt door het scenario en de manier van vertellen. De scenes blijven fragmentarisch, het is af en toe zelfs moeilijk om de verhaallijn te volgen. Regelmatig ook heel ongeloofwaardig en melig.
Anton
Niet om aan te zien!
Als al eerder aangegeven door anderen, de cast van de film is goed. Film zelf is waardeloos
Geert
Knap verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Zeer sterke cast maar niet top geacteerd, misschien ook omdat geen personage echt een hoofdrol opeist. De 2e WO is de scene van het verhaal waarbij de Duitse troepen alle kunst verzamelen om te vernietigen of om persoonlijke collecties uit te breiden. Een team van US military bekommert zich erom deze kunst terug te vinden en te vrijwaren en beschermen. Een missie die soms tot in de voorlinies moet worden uitgevoerd wat de nodige gevaren met zich brengt.
Leuke cameo ook op het einde vd film wanneer de persoon die de missie echt leidde, in de film zichzelf speelt (oudere versie van Clooney personage). Ook Belgische acteerbijdrage aan deze film + deels in Brugge opgenomen.
Matty
Een mooi verhaal, slecht neergezet.
los van de sterrencast die toch wel de eyecatcher is om de film te huren, is de film zelf erg onsamenhangend en soms zelfs lastig te volgen.
De film krijgt van mij een zes omdat het verhaal wel degelijk goed is. Alleen de uitvoering ontbreekt. Erg jammer want met zo'n cast hadden ze veel meer kunnen creëren.
Maarten
Ik vond er weinig aan en heb de film halverwege afgezet. Natuurlijk een fantastische cast en in het begin komt het een beetje Dirty Dozen- en Saving Private Ryan-achtig over maar er zit geen enkele spanning in de film. Het is allemaal veel te lacherig en weinig serieus waardoor je nergens aan het scherm gekluisterd zit.

Jammer, gemiste kans, maar een beetje oorlogsfilm moet spannend zijn.
loading