Hemel op Aarde (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net...
Hemel op Aarde

Hemel op Aarde

Drama Romantiek
Taal: Nederlands Jaar: 2013 Duur: 1 u 37 min

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Hemel op Aarde is een ontroerend, romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot. 

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Hemel op Aarde aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Bijzondere film en voor de oudere generatie onder ons (50+) veel herkenbare zaken uit het verleden. Goed acteerwerk. Wel vaak moeilijk te verstaan, ook als Limburger. Ondertiteling zou wel handig geweest zijn. Het is een mooi verhaal en dus zeker een aanrader om te kijken. Geeft een goed beeld hoe het in het katholieke zuiden er zo aan toe ging. En wellicht op sommige plaatsen er nu nog aan toe gaat.

Reviews

Alexander
Hemel op Aarde is een romantisch 'coming-of-age' drama voor de jeugd. Deze Belgisch-Nederlandse coproductie werd geregisseerd door de Nederlandse filmmaker Pieter Kuijpers. Hij heeft er een nostalgische, ontroerende en bijna sprookjesachtige film van gemaakt. Thema's als vriendschap, geloof, liefde en ziekte worden knap verwerkt in het verhaal. De veertienjarige, Nederlandse acteur Bram van Schie levert een mooie prestatie en ook de Vlaamse actrice Ella-June Henrard doet het voortreffelijk. Zeker het bekijken waard. Ik vond het wel spijtig dat er geen ondertiteling aanwezig was. Het in deze film gebruikte Limburgse dialect was niet altijd even simpel te verstaan.
loading