Lone Survivor (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Lone Survivor is een waargebeurde en realistische dramafilm met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Het ongelofelijke...
Lone Survivor

Lone Survivor

Actie Drama Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 57 min

Lone Survivor is een waargebeurde en realistische dramafilm met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Het ongelofelijke verhaal vertelt over vier Navy SEALS die op een geheime missie zijn om een hoge Al-Qaeda leider uit te schakelen. In de bergen van Afghanistan lopen ze in een hinderlaag van de vijand. De kleine groep staat voor een onmogelijke moeilijke keuze. Ze zijn afgesloten van hulp en de Talibanstrijders die hen omsingelen zijn duidelijk in de meerderheid en klaar voor de oorlog. Hoewel het er slecht uit zien voor ze, weten de vier mannen de kracht en veerkracht te vinden om samen te blijven vechten tot het einde.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lone Survivor aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Heb net deze film gekeken, wat een gruwelijke film was dit zeg. Het is al lang geleden dat ik zo een goeie en zeer realistische film heb gezien. Dit is dus echt een aanrader, kijken dus!

Reviews

Tom
Aanvankelijk twijfelde ik of ik deze film moest gaan kijken. Zou dit niet weer een typische Amerikaanse heldenfilm worden? Uiteindelijk werd het wel een typische Amerikaanse oorlogsfilm, maar ik kreeg geen hekel aan de helden. Waarom niet? Omdat er veel aandacht besteed is aan de spanning van het menselijke, van het lijden, van broederschap en van een accurate weergave van oorlogvoering. Uiteraard is het gegeven dat het een film is die op waargebeurde feiten is gebaseerd en aangename bonus. Al zijn er een aantal plotpoints voor de spanning van de film verzonnen. Een aanrader.
Wouter
Lone Survivor boeit van het begin tot het eind. Het is een indrukwekkende film die een inkijk geeft in de bijzonder broederschap binnen een speciale eenheid van het Amerikaanse leger. Een goede cast, een spannend verhaal, vette actie en mooie beelden. Het bijzondere van deze film is dat het nog een waar gebeurd verhaal is ook. Zeker de moeite waarde om te kijken.
Nicole
Lone Survivor is een Amerikaanse oorlogsfilm geschreven en geregisseerd door Peter Berg. De film waargebeurd en is gebaseerd op het boek Lone Survivor uit 2007. Deze film is opgedragen aan de mislukte missie 'Operation Red Wings' van de US Navy Seals te Pakistan, 4 Seals gingen op verkenningstocht naar de Taliban leider Ahmad Shah, die verantwoordelijk is voor het doden van meer dan twintig Amerikaanse mariniers , evenals dorpelingen en vluchtelingen.
Jeetje wat een film zeg, die blijft nog wel even hangen bij mij, het is een harde realiteit die je te zien krijgt, kippenvel! Het verhaal is prachtig verfilmt, je leeft gelijk mee met de 4 Navy Seals en wat zij moeten doorstaan. Vond de film erg ontroerend en indrukwekkend vooral omdat je ook weet dat dit echt gebeurt is. De acteurs die de personages van de 4 Seals neerzetten doen dit vol overtuiging en erg goed, Acteur Mark Wahlberg als Marcus Luttrell (ziekenhuis corpsman en sniper), Taylor Kitsch als luitenant Michael P. "Murph" Murphy (teamleider en spotter), Emile Hirsch als Danny Dietz (communicatiespecialist en spotter) en Ben Foster als Matthew "Axe" Axelson (sluipschutter). Ook de filmset, filmbeelden en de actie scenes zagen er geweldig uit. Nogmaals voor mij een topfilm en zeer zeker een aanraden. Tevens vind ik deze film een prachtige ode aan alle Navy Seals die omgekomen zijn, respect!
Matthijs
Prachtige en aangrijpende film vol spanning en sensatie!! Echt een topper.
Anoniem
Dit is by far het beste en hardste realistische oorlogsdocu-drama van het moment. Zeer aangrijpend om te zien hoe ver die kerels voor elkaar gaan. Zeer knap acteerwerk van Mark Wahlberg, Taylor Kitsch en Ben Foster. Emile Hirsch laat af en toe wat steken vallen ten opzichte van de andere heren. Echt een aanrader voor mannen die van waargebeurde heldenverhalen houden. Maar ook voor de vrouwen die van mannen houden die er helemaal voor gaan. Krijgt van mij een 10!
Anoniem
Leuk. 10+
Anoniem
Gebaseerd op waargebeurde feiten... een film die echt meesterlijk in beeld is gebracht. Ik heb genoten van de acties en heb ook een paar kippenvelmomenten gekend.
Over de acteurs geen slecht woord, want die acteerden echt de sterren van de hemel. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg), daar draait het om in de film, maar in werkelijkheid is Lt. Michael Murphy de echte held in het verhaal. Hij is degene die ook "the Medal of Honour" heeft ontvangen voor zijn inzet.

Kortom, een goeie film, die je echt in spanning blijft houden.
Natuurlijk, de Seals kunnen veel hebben qua kogels en de Afghanen leggen al na 1, soms 2 kogels het loodje. Maar goed, het blijft een film en daar moet je gewoon doorheen kijken.
De echte beelden van de echte personen op het einde gaven mij persoonlijk ook weer een goed kippenvelmomentje.
Anoniem
Zeker een hele realistische weergave van de werkelijkheid. Zoals zovele missies worden ook deze jongens ontdekt door herders! Het blijft me toch verbazen hoe over dit onderwerp geen duidelijke instructies bestaan! Al helemaal omdat je hier als SF dus voortdurend mee te maken krijgt. Film geef goede insights in het leven van de SF. Tot en met de uitrusting aan toe. De film vertelt eigenlijk niet veel meer dan de cockup van de betrekkelijk eenvoudige missie, maar houdt je aan de stoel gekluisterd door het afzien van deze mannen in een uitzichtloze situatie!!!
Anoniem
Weer eens een ouderwets spannende oorlogsfilm. Het verhaal zit goed in elkaar en door de vele actiescenes hoef je je geen moment te vervelen!
Anoniem
Een harde, maar zeer realistische film. Hoe hard deze mannen ook vechten, de bittere realiteit is helaas dat deze oorlog militair niet te winnen is. Het is de Afghaanse bevolking die uiteindelijk het meest te lijden heeft. Onder het Taliban hebben ze geleden, maar door het ontbreken van een politieke strategie (in Irak en Afghanistan) zal na het vertrek van de Amerikanen waarschijnlijk een burgeroorlog ontstaan. Wie hebben er gewonnen? De aandeelhouders van het militair industrieel complex.
Anoniem
Top, een genot om naar te kijken. Spannend tot het einde en zeer realistisch
Anoniem
Pittige beelden en een zeer realistisch beeld van hoe het in een oorlogssituatie zou kunnen zijn. Gebaseerd op waar gebeurd verhaal zeggen ze en ik geloof het wel. Zeker geen ouderwetse oorlogshelden film en daardoor zeer de moeite waard om te gaan kijken. Twijfel, haat en liefde, moed en angst, er voor gaan en denken, waar ga ik voor. Alles zit erin. Ik geef een 8
Anoniem
Film geeft een goed beeld van het doorzettingsvermogen van elitetroepen. Goed om het verschil te zien tussen de Taliban en de bevolking van Afghanistan. Is wel iets te Amerikaans gebracht.
Anoniem
Een harde en realistische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal doet het altijd goed. Met name de acteurs en de karakteristieke rol van Wahlberg zijn een trekker. Een film die boeit van begin tot einde en je scherp houdt. Een aanrader voor iedereen die een echte Wahlberg-fan is. Een aanrader voor iedereen, maar pas op met leeftijdsgrens!
Anoniem
Zeer indrukwekkende film, waarin het Amerikaanse Navy Seals elitekorps in Afghanistan worden ingezet om een Talibanleider te elimineren. Wiens wreedheid tegen de stamoudsten in het land en eigen bevolking een ware plaag is, zoals we inmiddels allemaal wel weten. De film berust op ware feiten en geeft een zeer realistisch beeld van het oorlogsgeweld op een extreem grondgebied en wat dit betekent voor deze getrainde elitesoldaten. Met groot respect en soms verbijstering heb ik gekeken naar hun acties, solidariteit en vechtersmentaliteit. Deze realistische oorlogsfilm is niet uit op romantisering van oorlogsgeweld; integendeel. Ik was op het eind zeer ontroerd. Kijken dus i.p.v. gamen met oorlogsspelletjes; this is the real world! Ik geef 5 sterren.
Maarten
Indrukwekkende film.
loading