Bless Me, Ultima (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Antonio Marez is een jongen die opgroeit in New Mexico tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer er een mysterieuze...
Bless Me, Ultima

Bless Me, Ultima

Drama Oorlog
Jaar: 2013 Duur: 1 u 42 min

Antonio Marez is een jongen die opgroeit in New Mexico tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer er een mysterieuze curandera (shaman) genaamd Ultima bij zijn familie komt wonen leert zij hem over de krachten van de spirituele wereld. Terwijl hun relatie groeit, begint Antonio te twijfelen aan de katholieke leer die hij heeft meegekregen van zijn ouders. Gebaseerd op de controversiële roman van auteur Rudolfo Anaya.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Bless Me, Ultima aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Bless Me, Ultima is een heel bijzondere film. Groots door de eenvoud en met hele grote levenslessen in de details van de film verweven. Met als rode draad de spirituele boodschappen zonder daarmee geloof af te vallen.
Ik heb intens genoten van deze film!

Reviews

Anoniem
Een heel aparte film. Een kleine jongen in New Mexico wordt katholiek opgevoed. Dan komt er op een dag een sjamaan bij het gezin wonen die hem leert over planten en geesten. De jongen gaat ondertussen wel naar catechese waar ook een vriendje komt dat niet gelooft. In de loop van de film is er meer twijfel over katholieke leerstellingen en krijgt de jongen door zijn vriendschap met de sjamaan problemen met anderen. De ontknoping is verrassend en mystiek. Met enkele mooie beelden van het landschap.
loading