The Butler (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 'The Butler' vertelt het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, een kamerheer die meer dan drie decennia...
The Butler

The Butler

Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 7 min

'The Butler' vertelt het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, een kamerheer die meer dan drie decennia actief is geweest in het Witte Huis. Hij was in dienst van zeven verschillende presidenten. Zijn carrière begon in 1952 toen Harry Truman de regerende president was en eindigde uiteindelijk in 1986, ten tijde dat Ronald Reagan president van Amerika was.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Butler aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
filip
Prachtige film. Vooral door het acteerwerk van Forest Whitaker en Oprah Winfrey, maar zeker ook door de andere acteurs die al de verschillende presidenten vertolken.
Het zijn punten die belicht worden waar we allemaal over gehoord en gelezen hebben in de tijd dat het echte verhaal zich afspeelde, maar nu zien we eens een film die het leven van de mensen van toen belicht.
Het is voor sommigen zelfs niet zo lang geleden dat we nog gehoord hebben over de vervolging van kleurlingen in het vrije (?) Amerika.
Dit ooggetuigenverslag toont de achtergrond en de drijfveer van die mensen om ook erkend te worden als wat ze zijn: MENSEN. Prachtige film die ik zeker zal aanprijzen bij velen.

Reviews

Marc
Ik vond The Butler echt een zeer goede film. Het verhaal gaat over een man, Cecil Gaines, met een arme afkomst die ondanks die afkomst toch nog een mooi leven kan opbouwen in de harde wereld voor zwarten in Amerika. Het is een ijzersterk verhaal met af en toe een traan en een lach. Aangezien de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal kan je je soms zelfs terugvinden in de historische gebeurtenissen. Het thema segregatie staat toch wel centraal.
Er spelen zeer bekende acteurs mee.
Echt een aanrader!
Anoniem
Wat een ontzettend mooie film met fantastisch acteerwerk. Met name mooi, omdat de film op de waarheid gebaseerd is. Hij is daardoor erg realistisch ge- en verfilmd, dat maakt dit echt een topfilm. De lange weg van de geest die langzaam aan verandert met als gevolg dat je idealen veranderen en dat je beslissingen moet nemen, is prachtig om te zien! Een echt epos dat ik iedereen aanraad!
Anoniem
Geweldige film. Voortreffelijk acteerwerk. Historisch beeld van de ontwikkelingen omtrent de positie van de negerbevolking in de Verenigde Staten met als rode draad het leven van de butler. Aanrader.
Anoniem
Echt, zonder enige overdrijving een heel, heel erg goede film!!! 5 sterren PLUS.

Super acteerprestaties van Forest Withaker maar ook van Oprah Winfrey, wie had dat gedacht van deze wereldbekende talkshow host?! Dit verhaal gaat echt diep onder je huid zitten, erg indrukwekkend en aangrijpend verhaal over intens verdriet en hoop. Ik ben zeker dat ik hem nogmaals ga kijken, eentje voor mijn persoonlijke top-5 lijst van de afgelopen jaren. SUPER
John
Goede film met veel bekende acteurs. Oprah speelt een geweldige rol als vrouw van de butler en moeder van twee kinderen. Het verhaal geeft in een notendop de geschiedenis van de mensenrechten van de zwarte amerikanen. Dit wordt op een gepaste manier in beeld gebracht waarbij echte emoties overgebracht worden. Een echte aanrader.
Anoniem
Als geschiedenisles is The Butler niet heel verrassend, maar behoorlijk effectief. The Butler brengt zowel emotie als een geschiedenisles over door de ogen van een simpele man die werkte als butler, maar werkte voor ongewone mensen in ongebruikelijke situaties. De film behandelt interessante thema's maar is hierin net iets te braaf en te standaard. Dat regisseur Lee Daniels clichés niet schuwt en hier en daar nogal bombastisch vertelt, is overkomelijk, omdat de historische feiten hoe dan ook aangrijpen.
Anoniem
Mooie film, goed verhaal en uitstekend verteld
Stefan
Wat een fantastische film! Geweldig acteerwerk, maar wat wil je met zo'n cast?! Forest Whitaker is echt een topacteur die zijn rol perfect neerzet. Maar de rest doet het ook geweldig en daardoor wordt deze film een topper. De verhaallijn, waargebeurd, is goed te volgen, dramatisch en meeslepend. Je zit regelmatig met kromme tenen als je ziet wat er blijkbaar allemaal gebeurd is daar in Amerika voorafgaand aan de verkiezing van Barack Obama (en waarschijnlijk nog steeds gaande is alleen minder zichtbaar) en je kunt je gewoon helemaal voorstellen wat het presidentschap van Obama voor deze mensen moet hebben betekend. Ik geef de film een 9!
Anoniem
Hier heb ik een staande ovatie voor gegeven! Een Geweldige cast en meesterlijk acteerwerk. De film laat erg mooi 2 uiterste kanten van leven in de USA zien.
Het begint bij een jonge knul die zijn vader op de plantage vermoord ziet worden. De jonge knul word in huis gehaald en benoemt tot "Huisslaaf" Hij groeit op en ontwikkelt zich tot een Uber Butler, krijgt een vrouw en 2 zoons. De film gaat nu draaien om een gekleurde Butler voor de President en zijn gezin. Je wordt meegenomen door de jaren heen waarin langzaam veranderingen plaats vinden met als einde de eerste gekleurde President van de USA. Nou, ik was aan het huilen en lachen tegelijkertijd op dit moment, prachtig!
Anoniem
Wauw, wat een prachtige film! Goed geacteerd door Forest en Oprah en alle andere acteurs. De gelijkenissen met de presidenten zijn goed. Indrukwekkend verhaal, en zeker niet langdradig. Alle belangrijke momenten worden getoond, zonder hier onnodig lang bij stil te staan. Deze film is zeker de moeite waard om een tweede keer te bekijken.
Natanaël
Een prachtige film! We hebben genoten van het prachtig vertolkte karakter van de butler die zichzelf jarenlang wegcijferde om naar zijn beste kunnen voor zijn gezin te zorgen. De film geeft het trieste verhaal weer van een vreemde soort realiteit die helaas op zo'n grote schaal heeft plaatsgevonden doordat de ene mens zich verheft boven de ander. Het verhaal laat zien hoe velen die strijd om te leven hebben gestreden zonder geweld, maar met heel veel moed en kracht. Het is een aangrijpend verhaal en heel mooi verfilmd.
loading