De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank (1988) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Winnaar Internationale Emmy Award. De eerste film over de ervaringen van vrouwen in de...
De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank

De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank

Documentaire
Taal: Nederlands Jaar: 1988 Duur: 1 u 13 min

Winnaar Internationale Emmy Award. De eerste film over de ervaringen van vrouwen in de nazi-concentratiekampen die Anne Frank van nabij hebben meegemaakt. De documentaire begint waar het dagboek van Anne Frank eindigt. Arrestatie, deportatie en vernietiging zijn de laatste ongeschreven hoofdstukken van het dagboek. Zeven bijzondere vrouwen vertellen het indringende relaas van Anne Frank, haar familie in Westerbork, de concentratiekampen Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen. Tezamen met de familie Frank behoorden deze vrouwen tot het dramatische laatste transport van 3 september 1944 vanuit Westerbork naar Auschwitz. Onder de ooggetuigen is Anne's beste vriendin Lies, zoals zij in Anne's dagboek genoemd wordt. Net als de andere vrouwen vertelt Lies haar aangrijpende verhaal. De vrouwen werden gefilmd in Amsterdam en op de locaties waar ze Anne voor het laatst zagen. Voor het eerst vertellen deze vrouwen hun eigen ervaringen en die van Anne en haar familie in de concentratiekampen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading