The Colony (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de...
The Colony

The Colony

Thriller Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 31 min

Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Colony aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
This is frightening action packed redo on zombies in a scifi setting, or are they hybrids? The whole world suffering a theoretically not impossible recurring ice age with only some colonies left away in fortified bases they find an underground complex full of god awful human mutant undead who have somehow still survived though horribly mutilated...

Reviews

Anoniem
Laatste kans! Maar ben blij dat ik deze alsnog gezien heb. Het is een intrigerende, waanzinnig spannende film en mocht je hem nog niet gezien hebben, dan zou ik 'm zeker nog snel even kijken. Wel is het midden van de film iets beter dan het eind.
Anoniem
Het verhaal gaat over een nieuwe ijstijd, waarin een groep mensen ondergronds probeert te overleven. Zodra ze een SOS ontvangen van een andere kolonie, proberen ze deze te bereiken. Dit is ook het moment waarop het verhaal echt spannend begint te worden. Maar wat er gaat gebeuren, dat zie je in de film! De acteerkwaliteiten zijn goed en de set ziet er realistisch uit. Alleen een beetje jammer van het open einde. Echt weer zo'n "misschien komt er ooit een vervolg...."
Anoniem
Spannend, op het randje van je stoel-film.
Anoniem
Een aanrader.

Een groep mensen verdeeld in verschillende groepen (koloniën) leven na jarenlange blijvende sneeuwval in de straten onder de sneeuw.

Na een s.o.s-bericht van een andere kolonie gaan 3 mensen daar op af.

Er wordt goed geacteerd en natuurlijk de nooit overtreffende Laurence Fishburne speelt er ook in.

Het einde is wat afgeraffeld. Dat is wel jammer.

Melanie Robbemond
Alexander
De Canadese SF-thriller "The Colony" werd vakkundig opgenomen door regisseur Jeff Renfroe en dit met een - naar Amerikaanse normen - eerder beperkt budget. Het verhaal is vrij interessant en wordt sfeervol in beeld gebracht. Het tempo zit goed. Er wordt voldoende overtuigend geacteerd door o.a. Kevin Zegers, Laurence Fishburne en Bill Paxton. Dru Viergever is opmerkelijk als leider van de vijandelijke groep. De prent bevat voldoende spanning en actie, met een hoogtepunt naar het einde toe. De speciale effecten zien er aanvaardbaar uit. Beslist leuk om eens te zien...
Anoniem
Ja, met recht een ijskoude film. De film doet constant wat vreemd aan maar dat zal meer zijn door het ijzige karakter en een beetje de kleurloosheid. Ook is de film Sci-fi maar toch ook weer niet. Het is toch wel een origineel verhaal. Met een paar goede acteurs maakt deze film toch wel de moeite van kijken waard. Vooral naar het einde van de film nam de spanning flink toe, maar zoals eerdere review kwam het einde nogal abrupt maar storend was dat zeker niet. Voor de originaliteit en spanning een goed cijfer.
Nicole
The Colony... ja wat moet ik hier over schrijven? Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Het verhaal begint over een aantal mensen die de ijstijd proberen te overleven maar gedurende de film komt er een verrassende wending in het verhaal, en komen de mensen in een ware nachtmerrie terecht. Dit maakt de film wel boeiend, spannend en apart. Het science fiction gedeelte heb ik eerlijk gezegd niet echt in deze film terug gevonden.
Wel vond ik het fijn om veel bekende acteurs terug te zien, wat de film ook zeker naar een hoger niveau tilt. De filmset, make-up, de cast en de visuele en speciale effecten zijn goed en komen reëel over. Kevin Zegers als Sam, en Laurence Fishburne als Briggs zetten een erg goede personage neer.

Gezien deze film drama, avontuur en het genre Thriller/Horror erin heeft zitten, kun je hem ongeveer vergelijken met b.v The Mist, 30 Day's of Night.

Het einde van de film viel mij erg tegen, gaf een onaf gevoel, snel afgekapt, waardoor je met een ontevreden gevoel achterblijft, gelukkig maakt de rest van de film dit weer enigszins goed! Verder is deze film zeker de moeite waard om te kijken! Gezien het einde is het goed mogelijk dat er een vervolg op komt? Wie weet......
loading