Quartet (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman debuteert als regisseur met de hartverwarmende feel-good komedie Quartet. Met...
Quartet

Quartet

Komedie Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 34 min

Tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman debuteert als regisseur met de hartverwarmende feel-good komedie Quartet. Met rollen van Maggie Smith, Michael Gambon en Bill Connolly. In een huis voor gepensioneerde musici wordt het jaarlijkse concert voorbereid ter ere van de overleden Guiseppe Verdi's verjaardag, de beroemde Italiaanse componist. De komst van Jean, ex-vrouw van een van de bewoners, zorgt voor een hoop opschudding. Jean gedraagt zich als een echte diva, maar ze weigert mee te zingen. Toch zal de voorstelling door moeten gaan...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Quartet aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Prachtig, ode aan de oudere musici...

Reviews

Anoniem
Heerlijke feel-good movie, waarin de levens van beroepsmusici op leeftijd in een verzorgingstehuis wordt weergeven. De film is soms een tikje clichématig, maar door de goede acteurs wordt het verhaal acceptabel en leuk om naar te kijken.
De fantastische actrice Maggi Smith, bekende uit o.a.de Harry Potterfilms, speelt ook in deze film een belangrijke rol. Naast haar zag ik meerdere bekende oudere acteur excelleren. Alle rollen in de film zijn gebaseerd op bestaande , nog levende professionele musici; sommigen speelden zelfs hun eigen personage. Dat werd zichtbaar tijdens de aftiteling.
Aanbevolen fijne film voor liefhebbers van klassieke muziek en art housefilms. Ik geef een dikke 7.
loading