Kon-Tiki (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Op 28 april 1947 verlaat Thor Heyerdahl zijn vrouw en kinderen en vaart hij met vijf onervaren bemanningsleden op de...
Kon-Tiki

Kon-Tiki

Avontuur Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 49 min

Op 28 april 1947 verlaat Thor Heyerdahl zijn vrouw en kinderen en vaart hij met vijf onervaren bemanningsleden op de Kon-Tiki, een vlot van balsahout, van Peru naar Polynesië. De Noorse antropoloog en avonturier wil met zijn zeereis van achtduizend kilometer bewijzen dat Polynesië werd bevolkt door kolonisten uit Zuid-Amerika en niet uit Azië, zoals de heersende wetenschappelijke theorie beweert. De bemanning heeft, op een simpele radio na, geen moderne apparatuur aan boord en alleen een papegaai als gezelschap. In de schijnwerpers van de wereldpers navigeren ze met behulp van de sterren over de uitgestrekte Stille Oceaan waarbij ze de stroming als roer gebruiken. Strijdend tegen woeste stormen, haaien en de gevaren van de open zee is het zes mannen tegen de natuur in een poging de Kon-Tiki aan land te brengen. Nadat hij alles op het spel heeft gezet voor deze expeditie, zelfs zijn huwelijk, is Heyerdahl vastbesloten om te slagen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Kon-Tiki aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
filip
Qua beelden is deze film echt een topper! De wijze waarop de zaken in het beeld komen zoals die walvis die onder de boot door zwemt is gewoon machtig. Maar zoals hier ook al veel gelezen is het aandeel van de bemanning wat te weinig aan bod gekomen, het zal zeker niet bij één storm gebleven zijn en wees gerust al die mannen samen op een vlotje, dat moet problemen gegeven hebben.
Maar al met al is deze film meegevallen, vooral door de prachtige beelden die gemaakt zijn.

Reviews

Anoniem
Goeie realistische film
Anoniem
Genoeg beoordelingen eigenlijk. Maar wat ik wel wil benadrukken is dat de computeranimaties op zee niet te onderscheiden zijn van echt. Die in de grote stad wel trouwens. Een plus is het feit dat het een waargebeurd verhaal is en niet eens zo lang geleden. Spannender kan je het niet maken. Als het geen waar gebeurd verhaal was dan zou ik hem overigens niet aanraden. Is een beetje slapjes qua inhoud. Minpuntje...dat de dikke man na 100 dagen op zee nog steeds dik is.
Geert
Een geweldig avontuur, zeer mooi verfilmd. De focus ligt vooral op het avontuur, de mooie beelden, dan op de personages die eigenlijk vrij vaag worden gehouden, hierdoor ontbreekt het de film aan inhoud en diepgang vind ik. Er gebeurt ook weinig tijdens de film, ik kan me voorstellen dat er wel meer stormen zijn geweest, wel meer verhitte discussies, de film besteedt er weinig aandacht aan. Het lijkt een beetje teveel op een pleziertripje naar het onbekende. Beetje jammer, maar het zal zeker een mooie expeditie zijn geweest en een opmerkelijke prestatie, de film blijft hierin een beetje in gebreke.
Bianca
Helaas veel meer van verwacht, de reviews waren bijna allemaal zeer goed. Wij vonden hem vrij saai. De muziek was mooi, de beelden waren ook niet slecht, maar er zat niet echt veel verhaal in de film, en spannend was hij ook niet te noemen. Zou hem niet nog een keer willen kijken in ieder geval.
Nicole
Kon-Tiki is een rustige film die makkelijk wegkijkt. De beelden zijn echt waanzinnig mooi gefilmd net een sprookje waar je in zit. Verder een prachtige film en verhaal. De beelden in/op het water en van de bemanning op het vlot zijn gewoon schitterend om te zien. Deze film is ook in dit genre een van de beste films die ik ooit gezien heb. Thor die zo'n enorme wilskracht heeft om zijn droom uit te laten komen en zelfs zijn huwelijk ervoor op het spel heeft gezet. De film slokt je helemaal op, je leeft helemaal mee met de bemanning en de belevenis. Dan nog het plaatje om het vlot heen, de zee, natuur, de prachtige gefilmde zeedieren, te veel om op te noemen. In ieder geval verdient deze film een hele dikke 10, en zeker een aanrader! Heb er verder geen woorden voor... Geweldige film!
Anoniem
Goede vermakelijke film, als je van avonturenfilms houdt is dit een aanrader. Super spannend wordt het niet, verhaal is ook niet geweldig, maar film verveeld niet en verloopt leuk. Moest wel even aan Jaws denken, maar dat is net van een ander niveau.
Harry
Los van dat het de Engelse versie is, is het toch een superfilm. Van het begin tot aan het eind is het een knappe verfilming van het geloof in historie. Het geloof van 1 man tegen de rest van de wereld dat ze 1500 jaar geleden al konden zeilen.... wouw. En ja hoe kan het ook anders, hij bewijst 't.
Prachtige opnamen van de zee en zijn bewoners en een mooi beeld van lief en leed dat je deelt aan boord van het vlot. Alleen jammer dat bij vertrek uit de haven een helikopter in beeld komt...uhm...foutje. Die hadden ze toen nog niet. Vond je Life of Pie mooi, dan ook kijken naar deze film.
Anoniem
meJane.com biedt de Engelstalige versie van de film aan, wat toch enigszins afbreuk doet aan het purisme van Kon-tiki. Als ik dit buiten beschouwing laat, dan verdient Kon-tiki gewoon de volle 10 punten. Het is een bijzonder fraai gestileerde en sfeervolle film. Het Scandinavische acteerwerk is puur en geloofwaardig. De plaatjes en soundtrack zijn zo mooi dat ik oprecht baalde deze film niet in de bioscoop te hebben gezien. Het boeiendste is toch echter het verhaal van wat misschien wel de laatste echte ontdekkingsreis van de mens op aarde is geweest. Het is een ontroerend epos over wilskracht en geloof. Buiten dit zijn de makers erin geslaagd om de film bijzonder toegankelijk te maken, zeker ten opzichte van andere Europese films. Zonder meer één van de beste films van de afgelopen 10 jaar!
Anoniem
Prachtige film. De ultieme avonturenfilm omdat het een waar gebeurd verhaal is. Zoals in een eerder geschreven review had de Noorse versie nog meer de film recht toe gedaan terwijl het normaal gesproken niet echt mijn voorkeur zou zijn geweest. Naast een avonturenfilm is het ook nog eens een prachtige natuurfilm. Het acteerwerk is prima in orde en het eind van de film geeft een goed gevoel zonder iets echt te verraden.
Ruben
Kon-Tiki is echt een hele mooie film. Het is een verhaal dat boeit van begin tot eind. Vooral het feit dat alles gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maakt het indrukwekkend. Bijna alles is er in terug te vinden: mooie natuur, spanning, humor en drama. Zeer zeker de moeite waard: kijken dus!
Amber
Prachtige film, spannend van het begin tot het einde.
Omdat je weet dat het verhaal ook nog eens waargebeurd is, maakt dat het extra mooi, want hoe kun je de oceaan overvaren op een houten vlot en dit overleven met storm, haaien en een boot die langzaam maar zeker gaat verteren in het water? Mooie settings, mooie kleuren.
Alexander
Kon-Tiki vertelt het interessante en waargebeurde verhaal van de Noorse avonturier Thor Heyerdahl. Deze prent werd op vakkundige wijze geregisseerd door de Noorse filmmakers Joachim Ronning en Espen Sandberg. Deze film is een grote Europese productie: een samenwerking tussen Groot-Brittannië, Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Zweden. Er wordt overtuigend geacteerd. Het camerawerk is erg mooi. Alles wordt sfeervol in beeld gebracht. De locaties en de decors zijn prachtig. Het tempo zit goed. Alhoewel een groot deel van het verhaal zich op het vaartuig afspeelt, blijft het verhaal boeiend en is het bij momenten zelfs behoorlijk spannend. Wat mij betreft een aanrader! Enige minpuntje is de taal. Dit is de Engelstalige versie van de film. Er werd echter ook een Noorse versie opgenomen. Deze versie had ik waarschijnlijk nog beter gevonden, omdat het Noors het realisme ten goede was gekomen.
loading