The Company You Keep (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Jim Grant leidt een rustig leven: hij werkt als advocaat en voedt zijn dochter alleen op. Maar Grant verbergt...
The Company You Keep

The Company You Keep

Drama Thriller
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 56 min

Jim Grant leidt een rustig leven: hij werkt als advocaat en voedt zijn dochter alleen op. Maar Grant verbergt een groot geheim... In de jaren 70 was hij lid van een radicale groepering die aanslagen pleegde op Amerikaanse bodem als protest tegen de Vietnamoorlog. De meeste leden zitten al jaren achter slot en grendel, maar enkelen slaagden erin uit de handen van het gerecht te blijven. Tot nu. Een ambitieuze jonge journalist onthult Grant's ware identiteit. Grant slaat op de vlucht. Met de FBI op zijn hielen waagt hij een wanhopige poging om de enige persoon terug te vinden die zijn naam kan zuiveren...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Company You Keep aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Hoe kan een verleden een toekomst inhalen, door het gezelschap waarvoor je koos in je verleden? De consequenties die je impulsen met zich meedragen komen tevoorschijn op het moment waarop je net lekker op je 'plek' zit. Robert Redford speelt een sublieme hoofdrol, deed ook zelf de regie, de film boeit van het begin tot het einde, en eigenlijk zou je willen dat het einde nog een half uurtje door ging. Deze film is echt een aanrader, wat je zaait zul je ooit oogsten!

Reviews

Anoniem
The Company You Keep is een langslepende film over een verslaggever, Shia LaBeouf, die achter een verhaal aan zit over een cover up van 30 jaar geleden. De film duurt ontzettend lang en op een gegeven moment vroeg ik mezelf ook af: waar is deze jongen naar op zoek? Hij weet het zelf niet eens. Al gauw kreeg ik het vermoeden dat de cover up iets gecompliceerder zat, maar ik schrok er niet echt van toen de ontknoping eenmaal daar was. De vrijheidsbeweging, als ik het zo mag noemen, van 30 jaar geleden interesseerde mij wel dusdanig dat ik dat wel aandachtig gevolgd heb. Het optreden van de wat oudere acteurs vond ik wel ok, leuk om ze weer gezien te hebben. Hoewel ze bijna seniel overkwamen. De spirit die ze 30 jaar geleden hadden zit er niet meer in.
Doch, heeft de film wel een degelijk verhaal based on history.
Anoniem
Deze film is zeker de moeite waard, de balans tussen diepgang en spanning is aardig in evenwicht. Het verhaal waarin de actievoerders van toen terug kijken op latere leeftijd naar hun daden, wordt mooi en niet overdreven of ongeloofwaardig door Robert Redford en Julia Christie neergezet.
Geert
Een film met een sterk verhaal, of dat wil men toch laten uitschijnen, maar uiteindelijk vind ik het maar een flauwe bedoening. 30 jaar geleden richtte een groepering heel wat schade aan door middel van protestacties maar ook aanvallen. Hierbij werd een bankbediende gedood. De daders werden nooit gevat, nu 30 jaar later geeft 1 persoon zich aan en de bal gaat aan het rollen. De FBI vindt niets maar een overijverige reporter wel en brengt zo de FBI mee. Beetje kort door de bocht, beetje kortzichtig. Wanneer het grote geheim dan onthuld wordt, blijkt ook in 1 minuut film ineens heel het verhaal ontplooid te zijn en de film is tevens gedaan? Neen de film toonde nooit de verwachte spanning, snelheid, geheimzinnigheid die ik verwachtte van dit kaliber van acteurs. Jammer.
Anoniem
Spannende en leuke film. Amerikaans van opzet en van verloop. Het leidt tot een goed einde. Voert je door de tijd en het brengt perioden en situaties onder de aandacht waarin de realiteit wordt benaderd. Prima film voor een zaterdagavond.
Stefan
Goede inhoudelijke film. Prima acteerwerk.
Het verhaal klinkt aannemelijk en wordt goed ontrafeld. Het eind is niet zozeer verrassend dus dat valt wat tegen. Het is een film die wel bij Robert Redford past trouwens. Hij zet zijn rol goed weg. Ik geef een 7 voor de verhaallijn.
Christel
Alhoewel Redford ondertussen een echte opa is geworden, speelt hij hier én opa én vader van een 11-jarige, en die laatste rol is op zijn leeftijd ongeloofwaardig. Maar dat vond ik tevens het enige minpunt aan de film. Het verhaal is goed, goede opbouw en op het laatst spannend, het einde niet al te Amerikaans en vooral het eerste uur kijkt snel weg. De film uit kritiek op overheid en geschiedenis zonder saai te worden.
Anoniem
Spannende thriller met een sterke verhaallijn. Leuk om weer eens een andere invalshoek te zien van dit pijnlijke stuk van de Amerikaanse geschiedenis. Maar zo goed als sommige dialogen tussen Shia LaBeouf en zijn tegenspelers zijn, zo slecht is die weer bij andere acteurs. Robbert Redford, Nick Nolte en Julie Christie hebben in enkele scènes echt hun beste dagen gehad. Wel een aanrader voor mensen die van politieke thrillers houden.
Joyce
Het is geen verkeerd verhaal, echter heeft het mij niet heel erg kunnen meenemen. Sommige stukken waren erg indrukwekkend, sommige waren eigenlijk net wat te voorspelbaar, wat ik erg jammer vond. Het acteerwerk is erg goed en vooral de jonge journalist heeft een paar mooie scènes waarbij je aan de buis gekluisterd zit. Zou ik deze film aanraden? Niet direct. Heb je niets te doen op zondagmiddag? gewoon lekker huren.
Anoniem
Helemaal geen onaardig verhaal, maar zeker geen 'puntje van de stoel'-verhaal. De film kabbelt rustig door en voor het type verhaal had er best wat actie of spanningsopbouw toegevoegd mogen worden. Robert Redford is echt een oude man geworden en komt geloofwaardiger over als opa dan vader. De film verveelt op zich niet, het is echt wel een aardig verhaal, maar zeker geen topper.
Maya
Een fijne film. Hij blijft interessant door de goede verhaallijn. Vond alleen de journalist wat vervelend acteren, vooral in het begin van de film. Hoofdrol werd goed neergezet en was geloofwaardig. Lekkere film voor de zondag. Het einde was goed in elkaar gezet en was niet voorspelbaar. Een aanrader.
Anoniem
Een erg goede film en weer een echte Redford-film. Goed plot en veel spannende momenten. Een hele mooie film waar geen enkele vorm van geweld in voorkomt, toch een gave dat te kunnen. Het is een verhaal dat je tot het einde in spanning houdt omdat het niet helemaal duidelijk is. Dat wordt het pas in de laatste 20 minuten. Dus erg goed gedaan!!
Anoniem
Mooie film, over een gedreven onderzoeksjournalist die zijn tanden heeft gezet in het opsporen van enkele ondergedoken leden van organisatie die zich in de jaren '70 op gewelddadige wijze verzette tegen de oorlog in Vietnam. Topcast, mooi verhaal en goed geregisseerd. Een welverdiende 8!
Anoniem
The Company You Keep is een bijzonder degelijke en slim gemaakte thriller. Het acteerwerk is bovengemiddeld, maar dat verwacht je ook. De gehele setting doet denken aan een thriller uit de 90's, waardoor het plot ook wat voorspelbaar is. Desalniettemin is The Company You Keep een aanrader, ook omdat de film een hoog realiteitsgehalte heeft wat bij modernere thrillers vaak niet het geval is.
Anoniem
Goed gemaakte en gespeelde film, waarin een jonge, vasthoudende journalist een intrigerend verhaal uit de jaren 70 uitpluist. Ik vond de acteur Shia LaBeouf, als vasthoudende journalist, zeer overtuigend spelen naast de oude rotten in het filmvak. Hij droeg de film met gemak. Het einde vond ik een beetje voorspelbaar, maar het weerspiegelt wel waar Robert Redford voor staat en zoals we van zijn film gewend zijn.
De film is nauwelijks politiek te noemen, want die kant van het verhaal wordt niet uitgediept en is slechts de kapstok voor het morele dilemma, waar de film, mijns inziens, eigenlijk over gaat.
Ik geef de film een 8, vanwege de degelijkheid waarmee hij is gemaakt, een 7 voor het verhaal en een 9 voor Shia LaBeouf. Aanbevolen voor een avond prima kijkplezier.
Anoniem
Superfilm met een goed verhaal. Bovendien een cast waar je u tegen zegt. Een paar namen: Stanley Tucci, Nick Nolte, Brian Gleeson, Shia Lebeouf, Sam Elliot, Robert Redford, enz. Genoten van deze drama-thriller. Een aanrader. Verwacht geen actie, maar dat heeft de film niet nodig.
Anoniem
Wat een geweldige film met oude rotten uit het vak. Goed geregisseerd en geweldig geacteerd. Een typische Amerikaanse thriller. Een must see voor iedereen!
loading