The Bay (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De viering van 4 juli in het gezellige badplaatsje Claridge, Maryland liep in 2009 uit op een bizar bloedbad. Nu pas zijn...
The Bay

The Bay

Horror Thriller Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 21 min

De viering van 4 juli in het gezellige badplaatsje Claridge, Maryland liep in 2009 uit op een bizar bloedbad. Nu pas zijn de beelden die daarvan zijn gemaakt, achter elkaar gezet en is te zien wat er misging op deze zonovergoten dag aan de Chesapeake Bay. Wiens schuld was het, dat er niet op tijd is ingegrepen? Was het de burgemeester, die het alarm negeerde van twee Franse waterbiologen die een duizelingwekkend hoog niveau bacteriën in het water vonden? Was het de kippenboer die enorme hoeveelheden kippenmest in de baai loosde waardoor de bacterie muteerde tot een parasiet? Feit is dat de bewoners van Claridge op die fatale dag te maken kregen met een vijand die niemand zag aankomen. Een vijand die aanviel van binnenuit... hun eigen lichamen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Bay aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
The Bay is een erg goede film, doordat deze film als een documentaire in beeld gebracht wordt is het een heel realistische verhaal en leef je erg mee met de personen. Ze laten opnames zien van mensen die de gebeurtenis live gefilmd hebben. Moet ook zeggen dat deze camera beelden helemaal niet storend of onduidelijk gefilmd zijn! De rode lijn in deze film is dat een jonge onervaren news reporter die op 4 juli 2009 in de stad aanwezig was om de festiviteiten van die dag te rapporteren, haar stilzwijgen verbreekt en toch haar verhaal verteld van die dag en de opgenomen beelden laat zien van wat er die dag werkelijk gebeurd is in Maryland aan de Chesapeake Bay. Deze film laat ook weer duidelijk zien hoe de regering deze gebeurtenis in de doofpot wilt stoppen, wat in het dagelijkse leven helaas nog steeds gebeurd. Kether Donohue als Donna Thompson (de Journaliste) vind ik in deze film de beste personage neerzetten. Verder vind ik het verhaal erg aangrijpend, ook omdat er een kern van waarheid in de film zit, want de zogenaamde wezens (zeg even niet wat, ander verklap ik de film!) bestaan namelijk echt, alleen is het in deze film dan natuurlijk wat overdreven. Ik ben hier achter gekomen omdat ik op internet gezocht heb of er zo'n dergelijke gebeurtenis echt gebeurd is, maar dat was niet zo, en dat vind ik ook zo knap aan deze film, hij is zo realistisch in beeld gebracht dat je denkt dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, wat dus met enige logica goed zou hebben gekund? Dit zal ook weer zo'n film zijn, of je vind er wat aan of helemaal niet? Zou zeggen kijk en oordeel zelf, maar pas op, dit genre moet je smaak zijn!

Reviews

Anoniem
Het begin is exact hetzelfde als het middenstuk en het eind en alles ertussenin. 0 spanning,
Patricia
Deze film valt echt tegen. Slechtste verhaallijn en alles loopt door elkaar heen. Weinig enge momenten, echt zonde van je Moviepoints. Ik zeg: "gewoon niet doen en zoek fijn verder". Ik geef deze film dan ook maar een matig 5je! Echt zelden zo'n slechte film gezien en dat kost nog 10 Moviepoints!
Anoniem
Voor The Bay wordt zo'n beetje alles waar maar mee te filmen valt in de strijd gegooid. Zo komen beelden voorbij gemaakt met digitale en analoge video- en filmcamera's, maar ook van bewakingsbeelden, webcams, mobieltjes en sms'jes. Deze onuitputtelijke stortvloed aan beelden zijn aaneengesmeed tot een reconstructie van het uitmoorden van een dorpje aan de Amerikaanse Chesapeake baai. Het is leuk geprobeerd, maar Levinson weet door het gebrek aan spanning, schaarse schrik-momenten en zijn hopeloos achterhaalde aanpak niet veel indruk te maken. Jammer, had er toch iets meer van verwacht...
Anoniem
Ondanks dat dit een film is, lijkt dit verhaal allemaal zeer realistisch. Dit komt doordat de meeste scènes door een handcamera zijn opgenomen. Hierdoor krijg je het idee dat je een kijkje in iemands leven neemt waar ieder moment iets gebeurd. Geen moment is deze film saai en je blijft op het puntje van je stoel zitten. Een en al actie en spanning. Wij hebben van begin tot eind geboeid zitten kijken, koop deze film en je zult zien wat ik bedoel.
loading