Alleen Maar Nette Mensen (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door...
Alleen Maar Nette Mensen

Alleen Maar Nette Mensen

Komedie Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 26 min

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Alleen Maar Nette Mensen aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Kylie
Deze film is echt een top film! Ik vind het een aanrader! Ik heb hem zelf in de bioscoop gezien. Soms lijkt het een beetje ordinair door die vrouw, maar hij is echt heel lachwekkend en zo grappig! Ik zou deze film echt gaan kijken, voor wie hem nog niet gezien heeft.

Reviews

Anoniem
Typisch Nederlandse film, waarin onze Surinaamse landgenoten niet echt florisant worden neergezet. Helaas zijn de praktijken die in de film voorkomen een feit. Discriminerend? Tja, het is over en weer.
Anoniem
Ik vind de film awesome
Elisa
Echt een supergrappige film. Leuk om naar te kijken.
Het staat inderdaad vol met stereotypetjes.
Vond het vooral grappig hoe 2 culturen elkaar dan ontmoeten. Echt een grappige film, de moeite waard!
Davut
De voorstukjes die we hadden gezien van de film beloofden een luchtige, leuke Nederlandse komedie. Maar wat een tegenvaller! Slecht geacteerd en ontzettend lompe humor. Het verhaal was ook niet echt sterk. Misschien is het boek wel leuk, maar de film kwam naar ons idee totaal niet uit de verf. Jammer, maar geen aanrader!
Jj
De film staat bol van de stereotypen, maar die zijn wel heel goed geacteerd. Het boek waarop deze film is gebaseerd, was destijds een doorbraak maar de film is niet vernieuwend omdat het de diepgang mist die in het boek wel naar voren kwam.
Anoniem
Superleuke film, we hebben echt dubbel gelegen van het lachen om verschillende fragmenten van de film. Ook het verschil in klasse wordt leuk neergezet. Wij vinden deze film echt een aanrader, zeker ook het slot is erg leuk.
Tevens ook een goeie hoofdrolspeler!
Anoniem
Nederlandse komedies zijn vrijwel altijd platvloers, dat is nou eenmaal zo. Maar blijkbaar kun je dat platvloerse ook vóór je laten werken. Alleen Maar Nette Mensen speelt prettig met clichés over de Nederlandse multiculturele samenleving. Maar ook met de clichés van de Nederlandse film. Goed geacteerd is ie niet, maar met vaart gemaakt. Met lef, ook. En da's al heel wat waard, in een filmcultuur die op safe probeert te spelen met Jan Smit in een oorlogsfilm. Nee, dan is Alleen Maar Nette Mensen meer de moeite waard.
Henderika
Heerlijke film om eens lekker voor te gaan zitten met een stel vrienden. Gewoon lekker alle vooroordelen eens de revue te laten passeren van ons kikkerlandje. Niet iedereen zal de humor kunnen waarderen, maar ik vond het geweldig. Zeker kijken!
Anoniem
Wij hadden van te voren erg goede verhalen gehoord over deze film, dus onze verwachtingen waren hoog. Helaas viel de film erg tegen. We hadden moeite om de film te blijven volgen, het verhaal en de humor in de film viel erg tegen. Het is geen sterk verhaal, misschien wel te vergelijken met de werkelijkheid, maar deze film was een verkeerde keuze voor ons. Ik zou de film aan niemand aanbevelen.
Anoniem
Op basis van de voorstukjes die ik op tv had gezien werd ik benieuwd en heb deze film gehuurd. Een makkelijk en simpel te volgen verhaal, waar ik af en toe best moest lachen om sommige scènes. Het acteerwerk is op zich redelijk overtuigend. Het is eigenlijk gewoon een feel good movie voor een lekker avondje tv. Wil je echt verdieping en een sterk verhaal dan moet je deze film niet gaan bekijken.
Lynn
Wij hadden zin om een lekkere simpele humoristische film te kijken! Nadat we de reviews gelezen hadden en de filminfo bekeken hadden, leek dit ons een erg leuke film! Helaas vonden wij het een beetje tegen vallen! De welbekende vooroordelen van diverse culturen worden goed neergezet, maar de humor en het verhaal viel nogal tegen! Een zesje dus!
Anoniem
Redelijk goed boek, matig tot slechte film. Ik had er veel van verwacht, maar de film staat te ver van welke realiteit dan ook af. Ik snap dat er Surinaamse mensen zijn die negatief op deze soap hebben gereageerd. Ik meen dat Robert Vuijsje ook zijn boek niet zo bedoelt heeft. Jammer!
Ook typisch Nederlands om een en ander zo neer te zetten.
Miguel
Een filmkomedie die iets anders is dan normaal. Geen intellectuele conversaties die je boeien, allemaal beetje platvloers. Dat sprak me niet zo aan. Kan niet zeggen dat ik spijt heb dat ik hem heb gekeken, maar kan hem ook niemand aanbevelen. Laat staan dat ik hem zelf nog een keer ga kijken. Ik denk wel dat er hele volksstammen zijn die hem wel leuk vinden, is een ander publiek.
Peter
Een aardige film. Misschien waren mijn verwachtingen iets te hoog gespannen. In het begin had ik moeite om te blijven kijken, uiteindelijk had de film wel een goed verhaal. Annet Malherbe en Jeroen Krabbe maakten een hoop goed.
Anoniem
Leuke film waarbij je vooral niet hoeft na te denken. De stereotypen worden flink uitvergroot. Goede cast. Geen hoogwaardige film, we hebben wel gelachen en daar was het om te doen!
Anoniem
Ik had eigenlijk nog nooit van deze film gehoord, dus had er dan ook geen enkele verwachting bij. Er zitten een aantal flauwe grappen en ook was het leuk om eens een kijkje te nemen in andere culturen. Het lijkt me overigens wel wat overdreven allemaal. Van de rol van Annet Malherbe had ik meer verwacht, maar dat komt omdat ik haar in Gooische Vrouwen erg sterk vond acteren. Al met al een leuke film om een keer gezien te hebben.
Anoniem
Een leuke Nederlandse komediefilm. In deze film wordt een grappig verhaal verteld dat bij iedereen wel herkenbaar is. Ik heb om veel stukjes gelachen en om de flauwe grappen over diverse culturen.
Voor de cast een ruime voldoende, sommige scènes zijn wel heftig om te spelen. Als je je verveelt zeker wel een leuke film om te gaan kijken
Ria
Echt een superleuke film! De stereotype denkbeelden over Joodse mensen, Surinaamse, Antilliaanse, Marokkaanse en zelfs de autochtone Nederlanders, worden op een voortreffelijke en hilarische wijze in beeld gebracht. Vlotte film, geen saaie stukken en goed geacteerd. Moet wel zeggen, dat bepaalde seksscènes er voor mij wel uit hadden gemogen. Deze vond ik echt wat te grof en schoten hun doel ook voorbij. Maar verder was het een ontzettend leuke film. Zeker een aanrader!
Leon
Een heel grappige film met zeer leuke momenten en een onverwacht einde. Een topcast en een goed script met voor kinderen soms wel heftige scènes, hoewel die wel de werkelijkheid uitbeelden. Echt een gezellige film om met vriendinnen en een glas wijn te kijken
Niels
Is een leuke film, van alles wat
linda
Leuke film om eens gezien te hebben. Ik zou hem niet nog een keer willen zien. ik vond er niks grappigs aan.
Anoniem
Alleen Maar Nette Mensen is hilarisch grappig, als je het allemaal niet zo zwart ziet. Een knap staaltje acteerwerk van de cast en goed geregisseerd. Kortom, een zeer vermakelijke film.
Joyce
Een hilarische komedie die je met een korreltje zout moet nemen. In deze film wordt een grappig verhaal geschetst die bij iedereen wel herkenbaar is. De sketches zijn erg grappig, maar je moet ze vooral niet te serieus nemen. Daar is het een komedie voor. Ik heb absoluut dubbel gelegen om de flauwe grappen over zwarte vrouwen. Als je hier gevoelig voor bent, zou ik de film niet kijken.
Anoniem
Deze film was komisch en grappig. Er zat wel meer seks in, dan ik van te voren had gedacht. En er was wel heel veel van te zien. Maar aangezien het zo overdreven was en deze film als een komedie bedoeld is, was het soms zelfs hilarisch. Conclusie... Een echte feel good movie met veel grappige momenten.
Amber
Wat een slechte film! Typisch Nederlands, een hoop tieten en sex op een vreselijk banale manier. Ik vind dat de donkere vrouwen ook neergezet worden als vrouwen die voor sex een hoop doen. Dat vind ik niet netjes en niet representatief. Misschien zie ik het verkeerd, het zal mijn ding gewoon niet zijn.
Anoniem
Je moet er van houden, het is niet het soort film waar ik van houd.
Alexander
Het overkomt mij niet zo vaak, dat ik een komedie echt leuk vind, laat staan dat ik er om moet lachen, maar bij deze productie vormde dit geen probleem. Alleen maar nette mensen, geregisseerd door de uit Eindhoven afkomstige filmmaker Lodewijk Crijns is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Vuijsje en is een bijzonder geslaagde feel good movie geworden. Het tempo zit goed, alles wordt kleurrijk in beeld gebracht, de dialogen zijn vaak hilarisch, sommige scènes zijn enorm grappig en amusant... De film is een echte culture clash, is overwegend komisch, maar heeft ook een serieuze ondertoon,vooral in de tweede helft. Er wordt goed geacteerd: Geza Weisz is voortreffelijk als David, Jeroen Krabbé doet het zeer goed als vader Bram en Imanuelle Grives is gewoon onvergetelijk als de Surinaamse Rowanda. En ook de overige rollen worden efficiënt ingevuld. Wat mij betreft een aanrader van formaat binnen zijn genre!
loading