The Colony (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Colony is een feest voor het oog. Micro-opnames van bijen, bloemen en bomen, imkers en kunstzinnig gestapelde...
The Colony

The Colony

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 1 u 21 min

Colony is een feest voor het oog. Micro-opnames van bijen, bloemen en bomen, imkers en kunstzinnig gestapelde bijenkasten zijn op indringende manier in beeld gebracht. De bijenhouders zijn met hun miljoenen bijen agrarisch Amerika behulpzaam. Bijen spelen een cruciale rol in de land- en tuinbouw en dus in de voedselketen, want zonder hen geen bevruchting, zonder bevruchting geen oogst. De bijenhouders zijn echter getroffen door een angstaanjagend fenomeen: Colony Collapse Disorder (CCD), bijenkoloniën die uitzwermen en niet weer terug komen bij hun volk. Dit brengt niet alleen hun beroep in gevaar, maar ook de voedselproductie. De film belicht het probleem vanuit een aantal verschillende posities. David Mendes is het publieke gezicht als woordvoerder van zijn beroepsgroep oefent hij druk uit op multinationals die landbouwpesticiden produceren welke bijen zouden kunnen schaden. De persoonlijke invalshoek komt van Lance Seppi, een jonge bijenhouder die aan het begin van zijn loopbaan staat. Zijn verhaal is en aangrijpend relaas over het kinderrijke, godvrezende gezin Seppi waarvan hij de oudste zoon is. Met een mengeling van onzekerheid en jeugdige overmoed probeert hij zich staande te houden in een tijd van economische tegenwind.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Colony aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading