De Bijbel 01, De Schepping (1994) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Deze film uit de beroemde Bible Series, gemaakt in 1994 in samenwerking met televisiezender TNT,...
De Bijbel 01, De Schepping

De Bijbel 01, De Schepping

Drama Series
Taal: Engels Jaar: 1994 Duur: 1 u 33 min

Deze film uit de beroemde Bible Series, gemaakt in 1994 in samenwerking met televisiezender TNT, vertelt het verhaal van de schepping tot aan het verbond tussen God en mensen, gesymboliseerd door de regenboog. De regisseur is Ermanno Olmi en de voice-over is van Paul Scofield, bekend van rollen in onder andere Quiz Show en vele verfilmingen van Shakespeare.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Bijbel 01, De Schepping aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 4:3
filip
Een redelijke film, al zal deze zeker nooit doorbreken bij het grote publiek die meer gewoon is. Voor de Bijbelse geschiedenis is het een film die wel kan tellen.
Jammer van de saaie verteller, iets minder vertellen en meer vertolken zou beter passen.
Uiteraard is deze verfilming met een korrel zout te nemen, want niet alles is zoals het opgeschreven staat.
Maar ja dat zijn we gewend van filmmakers die een waar gebeurd verhaal proberen te verfilmen.

Reviews

Jannie
Als je meer wilt weten over de Bijbel, kun je beter zelf in de Bijbel lezen en beter niet deze films gaan kijken. Wij hebben zelf ook deze serie films gekeken en wij zien toch een aantal verschillen en fouten in de films. Sommige dingen kloppen niet met wat er in de Bijbel staat. Dus, mensen: koop een Bijbel. Je hebt daar meer aan dan de films. En je kan er elke dag in lezen.
Anoniem
Saaie verfilming over de Schepping en de oudste verhalen de bijbel, zoals Kain en Abel. Het verhaal wordt niet gespeeld, maar uitgebeeld, terwijl een monotone verteller de Genensis vertelt. Jammer, dat het zo langdradig en saai wordt verbeeld. Een gemiste kans voor de huidige kijker, die wel wat actie gewend is. Ik geef de film een 4 voor de verteller en een 6 voor de filmbeelden = dus een 5 gemiddeld.
Ron
Een 60-jarige medewerker van een slachthuis gaat met pensioen. Hij heeft vanaf zijn zestiende gewerkt, heeft nooit een baan verloren en is nooit ziek geweest. Maar via zijn pensioenfonds komt hij erachter dat niet minder dan zes van zijn voormalige werkgevers zijn 'vergeten' om zijn inkomen vast te leggen. Om zijn pensioen te ontvangen, moet hij nu met bewijs op de proppen komen. Hij klimt op zijn oude motor en keert terug naar de plekken van zijn verleden. Al snel verdringen zijn herinneringen en emoties de eigenlijke reden van zijn reis.
loading