La Délicatesse (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Van Nathalie's perfecte leven blijft niets dan puin over als haar man onverwachts komt te overlijden. Voor een...
La Délicatesse

La Délicatesse

Romantiek
Taal: Frans Jaar: 2011 Duur: 1 u 45 min

Van Nathalie's perfecte leven blijft niets dan puin over als haar man onverwachts komt te overlijden. Voor een nieuwe liefde is voorlopig geen ruimte, wel voor een carrière. En dus stopt Nathalie al haar energie in haar werk. Maar ook al zoek je er niet naar, soms weet de liefde jou te vinden. In haar collega Markus, een sullige Zweed met humor en een groot hart, ziet ze een schoonheid die een ander niet zo snel zou zien.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om La Délicatesse aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Susannah
Prachtige en intrigerende film met een wederom 'fabuleuze' rol van Audrey Tautou! De 'lelijkerd' die haar op onverwachte wijze opvrolijkt nadat ze 3 jaar een eenzame weduwe is geweest, steelt na verloop van tijd zelfs het hart van de meest geschrokken kijker... Mooie uitspraken als 'het is of Liechtenstein uit wandelen gaat met de VS', speelden nog lang door mijn hoofd. De gruwel van een baas is ook goed gespeeld. Mooie muziek!! Echt een aanrader voor diegenen die ook zo genoten hebben van Amelie!

Reviews

Nellie
Ontroerende film met een schattige Audrey Tatou die haar rol weer fantastisch neerzet. Als je echter op een zinderende, romantische film zit te wachten moet je van deze film niet veel verwachten. Ik heb een beetje het idee dat sommige scènes humoristisch moeten overkomen, maar dit landde niet echt bij mij. Gaandeweg vond ik de film zelfs saai worden. Ik heb betere Franse komedie/drama gezien.
Christa
Prachtige, ontroerende film over een jonge weduwe die op een onverwachte, maar heel integere manier haar leven leert te vervolgen. Audrey Tautou zet absoluut geen zielige meisjesvrouw neer. Zoals ook in Amélie, speelt ze een sterke vrouw, met een eigenzinnige inslag, vol liefde voor het leven. Zelfs als haar iets tragisch overkomt. Ze vindt opnieuw de liefde. Hieronder werd genoemd dat men wachtte tot het lelijke eendje in een zwaan zou veranderen maar dat dit niet gebeurt. Dat klopt; door de ogen van de hoofdpersonen leer je zien, dat het aan de buitenkant misschien niet zo fraai is, maar dat hij aan de binnenkant de ware Prins is en precies wat ze zoekt. Ik heb op punten zitten schateren van het lachen en op andere zitten snikken om de tragiek.
Voor wie houdt van dit genre film - zonder de oppervlakkigheid van Amerikaanse romcoms! - is deze film van het begin tot het eind genieten!!
Christel
Inderdaad is het een erg romantische film en ja, er zit ook echt wel iets achter, maar zo geweldig vind ik het verhaal nou ook weer niet. Er gebeurt ook weinig en er zit geen spanning in. Ik had meer verwacht van deze top-actrice, of misschien is dit wel een typisch kenmerk aan haar: dat ze lekker haar ding doet zonder zich iets aan te trekken van de massa. Het is een film die naar mijn idee erg het leven van alledag beschrijft van een mooi meisje, met een rugzak. Ik kan het ook geen slechte film noemen, maar hij blijft gewoonweg niet hangen bij mij...
Willeke
Prachtige film. Ontroerend en echt. Soms grappig, soms ongemakkelijk. De film heeft net iets meer diepgang dan een doorsnee romantische film. Hij is niet alleen romantisch, het gaat ook ergens over. De karakters zijn goed gecast en erg goed gespeeld, ook de bijrollen zijn erg overtuigend. De sfeer van de film is goed getroffen. Het is mooi gefilmd, met mooie muziek en mooie plaatjes. De film is helemaal af. Een aanrader voor een grijze zondagmiddag. Een erg mooie film.
Anoniem
Typische rol voor Audrey Tautou: eigenzinnig en verrassend. Film gaat in feite vooral om werkrelaties die als verplicht en vervelend gelden, en familierelaties die staan voor geborgenheid.
Collega Marcus verovert onbedoeld Nathalie's hart. Zijn hele verschijning is zó saai, dat hij opgaat in zijn eveneens saaie kantoor. Je verwacht een transformatie van lelijk eendje naar mooie zwaan, maar die komt niet.
Anoniem
Een echte Franse film. Ik heb genoten van het verhaal en de muziek. Het is wel lastig om Amelie los te laten en deze actrice in een andere rol te zien. Het verhaal is verrassend, ontroerend en verfrissend.
loading