Memorial Day (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Memorial Day, 1995. De dan 13-jarige Kyle Vogel vindt een koffer uit de Tweede Wereldoorlog terwijl hij op bezoek is...
Memorial Day

Memorial Day

Actie Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 44 min

Memorial Day, 1995. De dan 13-jarige Kyle Vogel vindt een koffer uit de Tweede Wereldoorlog terwijl hij op bezoek is bij zijn opa. Kyle mag 3 dingen uit de koffer pakken en zijn opa zal hem de verhalen die daar achter zitten vertellen. Kyle krijgt hierdoor niet alleen een kijk op het gecompliceerde oorlogsverleden van zijn grootvader in de strijd tegen de Nazi's, maar later komen deze verhalen en ervaringen hem zeer van pas wanneer hij zelf als soldaat naar het Midden Oosten word gestuurd.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Memorial Day aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Prachtige film.Schitterende verhaallijn(en). De film geeft een heerlijk drama weer , gebaseerd op echte feiten , want oorlogen bestaan nu eenmaal en bestonden ook vroeger.
Deze film is een prachtig verhaal , beter gezegd 2 verhalen die niets met elkaar gemeen hebben op het leger en oorlog na.
Een echte aanrader voor de oorlogsfilmliefhebbers en voor zij die graag eens een drama zien .
Dikke tien door het schitterende acteerwerk,de verhaallijnen en de mooie setting.

Reviews

Anoniem
Prachtige raamvertelling, geen stoer soldaten-gedoe. Niet dat ik wil beweren dat de dramatische scènes zo goed waren, die kwamen een beetje overdreven over. Maar het gaf een realistische kijk op wat voor een invloed een oorlog kan hebben op een mensenleven en hoe getraumatiseerd een mens daarvan kan raken. Niet alleen de generatie die het persoonlijk meemaakt, maar ook dat het gebeuren door dringt in de generatie(s) daarna. En hoe verhalen genezend kunnen werken, als balsem op de ziel. Voor mij gaf de film eigenlijk aan dat geweld niet een antwoord kan zijn op conflicten, woorden wel, als je maar de moed hebt ze uit te spreken. Mooi verhaal en goed neergezet. Deze film kan zich met gemak handhaven tussen een heleboel andere goede middenmoters.
Stefan
Wat een grandioze film! Een verhaallijn om eens goed over na te denken en prima acteerwerk. Niet geïdealiseerd of vol met nutteloze actie maar puur, confronterend en eerlijk. Ik heb deze film met gemengde gevoelens bekeken en heb van elke minuut genoten. Al is het genre al redelijk uitgemolken, deze film is anders... vernieuwend. Een aanrader!
Ga 'm zelf kijken want hij is elke € dubbel en dwars waard! Ik geef een 9.
Wilco
Deze film is de moeite waard. Een oude man zit op de veranda en vertelt zijn kleinkind aangrijpende gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog.
Anoniem
Echt genoten. Hou van oorlogsfilms. Begon alleen allemaal een beetje langzaam met die acteur die ook in The Green Mile speelt, maar later als je het verhaal erachter van begin begint te snappen is die echt wel goed. aanrader!
Anoniem
De verhaallijn was wel mooi.
Alleen in vergelijking met sommige andere films (bijvoorbeeld Band of Brothers) was deze film in iets mindere kwaliteit. Verder leuke film.
loading