The Way (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tom Avery, een oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht vanuit Frankrijk dat zijn zoon Daniel bij een storm...
The Way

The Way

Drama Komedie
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 2 u 3 min

Tom Avery, een oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht vanuit Frankrijk dat zijn zoon Daniel bij een storm in de Pyreneeën is overleden. Hoewel de relatie tussen hen nooit echt goed was, besluit Tom toch naar Frankrijk te reizen, waar hij ontdekt dat Daniel was begonnen met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Tom besluit zelf de route uit te lopen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Way aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
The Way, een schitterende en ontroerende film. Het is een kleinschalige film, opgenomen met maar 50 acteurs/figuranten. Oogarts Tom krijgt bericht dat zijn zoon Daniel overleden is in Frankrijk tijdens de Pelgrimsroute. Tom Avery reist af naar Frankrijk om zijn overleden zoon op te halen. Onverwachts begint Tom zelf ook aan de Pelgrimsroute om te achterhalen wat er met zijn zoon gebeurd is. Onderweg ontmoet hij 4 andere personen, waaronder een Nederlander, een Canadese, en een Schrijver uit Ierland. Het is mooi om te zien dat deze personen ieder met een ander doel deze Pelgrimstocht ondernemen, tijdens de wandeltocht leer je ze ook beter kennen.
De film is prachtig gefilmd ook de omgeving en natuurlijk de route is erg mooi om te zien. Deze film heeft veel indruk bij mij achtergelaten!
Tom (Martin Sheen), Joost (Yanick van Wageningen), Sarah (Deborah Kara Unger), Jack (James Nesbitt) en Daniel (Emilio Estevez) zetten ook een geweldige en goede rol neer. Daniel (Emilio) is in het huidige leven de echte zoon van Martin Sheen (wat je ook duidelijk kunt zien). Emilio Estevez speelde zelf een van de hoofdrollen, maar heeft ook zelf de regie, productie en het scenario gedaan van deze film. Ook heeft hij deze film opgedragen aan zijn opa Francisco Estevez (1898-1974). De film ging in September 2010 in première op het Int. Filmfestival van Toronto. De Pelgrimsroute is een bedevaartsroute die gelopen wordt door de Franse Pyreneeën naar het graf van apostel Jakobus in Santiago te Spanje. De huidige loop is uit de eerste helft van de 11de eeuw, echter wordt aangenomen dat de route al veel ouder is en uit de tijd stamt van Karel de Grote.
Nogmaals, wat mij betreft een aanrader een schitterende film van Emilio Estevez. (zou zelf deze route zo willen lopen, lijkt mij een geweldige ervaring?!) Topfilm!!

Reviews

Rene
Omdat ik deze zomer zelf de Camino ga lopen was deze film een goede gelegenheid om mijn beide zoons kennis te laten maken met de pelgrimstocht: het begin vonden ze erg treurig, maar gaandeweg zagen ze dat de Weg iets met een mens doet, en ontstond begrip voor mijn keuze om 2500 km te gaan wandelen.... Niet spannend, wel ontroerend op momenten.
Anne-Els
Goede film die inspireert. Feel good movie. Wel duidelijk een Amerikaanse film: weinig verrassende verhaalwendingen.
Mooi, geloofwaardig verhaal over een vader die via de dood van zoon ontdekt wat het leven voor hem betekent.
Astrid
Bijzondere en realistische film over een vader die zijn zoon verliest. Als hij aankomt in Spanje besluit hij om de Santiago de Compostela te gaan lopen. De wandeling waarbij zijn zoon op de 1e dag is omgekomen. Tijdens deze wandeling ontmoet hij 3 andere mensen en met elkaar maken ze de wandeling af. Mooie interactie tussen de mensen en zo zie je maar weer: vriendschap ontstaat soms op de meest bijzondere plekken. Wat mij betreft een aanrader!
Louis
Als je van lange afstand lopen houdt en dan de Camino en wat dat met je kan doen, lekker kijken. Natuurlijk; het is een film en een verhaal (zie omschrijving). Maar de verhaallijn is interessant uitgewerkt met wat ongewone karakters, waaronder (zelfs) een stereotype Nederlander. Mooi om te zien hoe de verschillende personen, elk met een eigen reden, het pad lopen in een prachtige omgeving en daarbij naar elkaar toegroeien. En, zoals het hoort op de Weg, ieder vindt wat wordt gezocht.
loading