Shock Head Soul (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De succesvolle Duitse advocaat Schreber Daniel Paul Schreber had er net negen jaar op zitten in een psychiatrische...
Shock Head Soul

Shock Head Soul

Documentaire Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 22 min

De succesvolle Duitse advocaat Schreber Daniel Paul Schreber had er net negen jaar op zitten in een psychiatrische inrichting, toen hij in 1903 Denkwürdigkeiten eines Nervenkranken publiceerde. Zijn boek geldt tot op de dag van vandaag als de beroemdste 'van binnenuit geschreven' autobiografie over schizofrenie, paranoïa en grootheidswaanzin. Schreber geloofde dat hij in contact stond met God via de Writing Down Machine, een voorloper van de typemachine, en dat alleen zijn transformatie tot vrouw de wereld zou kunnen redden. Schrebers notities zijn de belangrijkste bron van dit experimentele portret van de Britse crossoverfilmer Simon Pummel, die op originele, gedurfde wijze documentaire, fictie en animatie vermengt. Interviews met psychoanalytici, verkleed in fin de siècle pakken, worden afgewisseld met fragmenten uit Schrebers proza, diens als een gloeiende planeet door de ruimte zwevende typemachine, en performances van de Nederlandse acteur Hugo Koolschijn, die een even waanzinnige, getergde als zelfovertuigde Schreber neerzet.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Shock Head Soul aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading