De Nobelprijswinnaar (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een tragikomische zedenschets over de schrijverswereld en zijn psychologisch gemankeerde bewoners. Met een...
De Nobelprijswinnaar

De Nobelprijswinnaar

Drama Nederlandstalig Arthouse
Taal: Nederlands Jaar: 2010 Duur: 1 u 30 min

Een tragikomische zedenschets over de schrijverswereld en zijn psychologisch gemankeerde bewoners. Met een introvert geniale, maar nauwelijks publicerende schrijver die door zijn hanige uitgeefster spottend 'onze huis-Dostojevski' wordt genoemd, tegenover een extraverte bestseller-auteur met writer's block. Met zijn krachtige zwart-wit, strakke kaders en wereld van privédetectives en nachtclubs creëert De Nobelprijswinnaar de sfeer van een klassieke misdaadfilm, maar dan voorzien van droogkomische oneliners. In het scenario van debuterend speelfilmregisseur Timo Veltkamp - die in 1999 samen met Ger Poppelaars het Gouden Kalf voor Beste Scenario won voor Missing Link - blijken de personages en gebeurtenissen gaandeweg steeds meer verbanden te hebben. 'Mijn diepste overtuiging als schrijver,' aldus de pretentieuze bestsellerauteur in een van de vele zelfverwijzende opmerkingen van de film, 'is dat de dingen in elkaar moeten grijpen.' Met muziek van avant-gardecomponist John Zorn.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Nobelprijswinnaar aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading