Black Gold (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Arabië in de jaren 30. De tijd van een ontdekking die de hele wereld zal veranderen; het zwarte goud, olie. De jonge...
Black Gold

Black Gold

Drama
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 5 min

Arabië in de jaren 30. De tijd van een ontdekking die de hele wereld zal veranderen; het zwarte goud, olie. De jonge Arabische prins Auda is getrouwd met de beeldschone Leyla en raakt verwikkeld in een strijd tussen twee rivaliserende Emirs. De een is zijn conservatieve vader Amar en de ander zijn moderne, liberale schoonvader Nesib. Het pact tussen de Emirs over het niemandsland 'De Gouden Gordel' wordt geschonden, nadat Nesib het land gebruikt voor olie-exploitatie aan een Amerikaanse bedrijf. Auda komt voor een keuze te staan waarbij hij moet kiezen tussen zijn afkomst of zijn toekomst.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Black Gold aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
De Franse regisseur Jean-Jacques Annaud, bekend van onder meer 'The Name Of The Rose', levert met 'Black Gold' opnieuw een meesterwerk af. In deze zeer sfeervolle, avontuurlijke en bijzonder kleurrijke co-productie van Frankrijk, Italië, Tunesië en Qatar wordt een erg meeslepend en mooi verhaal verteld. Twee uur lang zit je als het ware aan het beeldscherm gekluisterd. De locaties en de decors zijn werkelijk prachtig, de rekwisieten en de kostuums zien er erg goed uit, de filmmuziek is bijzonder knap, de dialogen zijn uitstekend, de massascènes zien er subliem uit, het scenario is geslaagd, het camerawerk is zeer effectief en er wordt overtuigend geacteerd. Deze film kan probleemloos naast de prent 'Lawrence of Arabia' (1962) staan. Aanrader van formaat !

Reviews

Anoniem
Deze film gaat over de ontdekking van de olie in Arabië. Aan de ene kant heb je een sjeik die wil kiezen voor de olie en het geld en aan de andere kant een Sjeik die geen buitenlanders wil toe laten en om in de olie te onderhandelen en het gewoon bij het ouderwetse wil houden. De zoon van 'beide' Sjeiks moet een keuze hierin maken en dit pakt op een verrassende wijze uit.
loading