Plan C (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur met een twijfelachtige reputatie en gokschulden. De...
Plan C

Plan C

Komedie Misdaad Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 1 u 32 min

Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur met een twijfelachtige reputatie en gokschulden. De Chinese onderwereldfiguur Hao bedreigt Ronalds ex-vrouw en zoontje om zijn geld terug te krijgen. Ronald bedenkt een geniaal plan om alles recht te zetten. Althans....dat denkt hij....Twee kleine criminelen (Ton Kas en René van 't Hof) zullen een illegaal pokertoernooi overvallen. Omdat Ronald zelf meespeelt, heeft hij een perfect alibi. Snel, simpel en niemand raakt gewond. Een waterdicht plan..... Totdat er doden vallen. Wanneer Ronalds partners in crime er met het geld van door gaan en zijn collega's bij de politie hem van de overval beginnen te verdenken, volgt een zenuwslopend spel op leven en dood. En Ronald is all-in.....met de slechtste hand van z'n leven.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Plan C aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Redelijk goede film. Spannend en redelijk grappig. Maar zeker niet de beste film. Wel een van de betere Nederlandse films. Goede karakters. Aan te raden als je wilt chillen.

Reviews

Anoniem
Ik had meer verwacht van de film, persoonlijk hou ik er niet van. Vond hem wel lollig maar dat was het ook. Hij is niet echt het type voor serieus doen, dus ik vind dat ook niet goed overkomen. Maar dat is ieder voor zich. Vond hem echt heel erg tegen vallen...
Anoniem
Het is altijd even wennen als een grapjas opeens op de serieuze tour gaat. Het gaat eigenlijk nog het best met een tussenstapje, getuige Jim Carrey's rollen in The Truman Show en Man on the Moon. Na de positieve reacties was Carrey klaar voor het echte heftige werk in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ook collega’s Ben Stiller en Adam Sandler kwamen best aardig uit de verf toen ze de platte humor achter zich lieten. In ons land zijn de voorbeelden wat schaarser. Zo zette Jeroen van Koningsbrugge een ernstig gezicht op in Links en was Theo Maassen steengoed als psychopaat in TBS. Nu wil ex-Lama Ruben van der Meer zich als serieuze acteur bewijzen in Plan C. In zijn geval is het eveneens een tussenstapje naar eventueel het zwaardere werk.
Marjolein
Leuke Nederlandse film. De hoofdpersoon Ronald (super neergezet door Ruben van der Meer) grijpt meteen je aandacht. Hij heeft iets sneu's waardoor je met hem meeleeft. Ton Kas en Rene v t Hof zetten op hun beurt hun personages ook geweldig neer met leuke droge humor. Een goede film om op een druilerige dag te gaan bekijken. Geen topper maar wel de moeite van het kijken waard. Jammer dat we niet weten hoe het afloopt met parkiet Pedro ;-)
Ralf
Vermakelijke film van eigen bodem. Deze film kijkt lekker weg. Geen hoogvlieger, maar een lekker tussendoortje.
Aan de ene kant is dit een best geloofwaardig verhaal en dus ook niet heel komisch, maar de personages zijn toch best wel weer grappig. 't Verhaal weet te boeien, acteerwerk is goed, mooi geschoten scènes, wat wil je nog meer. Lekker meepakken deze film.
loading