Extremely Loud and Incredibly Close (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Extremely Loud & Incredibly Close, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonathan...
Extremely Loud and Incredibly Close

Extremely Loud and Incredibly Close

Drama Mysterie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 4 min

Extremely Loud & Incredibly Close, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonathan Safran Foer, vertelt het verhaal van de elfjarige Oskar Schell, een intelligente, vindingrijke jongen uit New York. Nadat zijn vader op 9/11 in het World Trade Center om het leven is gekomen, vindt Oskar een sleutel tussen diens bezittingen en gaat op zoek naar het bijbehorende slot. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een aantal bijzondere mensen met elk een eigen verhaal. Ieder van deze ontmoetingen brengt hem iets dichterbij de man die hem hielp zijn angst te overwinnen voor de luidruchtige, gevaarlijke wereld om hem heen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Extremely Loud and Incredibly Close aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Oscar, you might call it a 9/11 reality-fiction-drama. With flash-back techniques in the right place. Very deep insights into human mankind in distressfull situations. Don't be alarmed: you will feel the urge to cry every now & then. All actors excellerate in their roles. The 'loud' reference in the title becomes even more vivid once you understand that Oscar, our main character, suffers from Asperger-Syndrom. Whatever happens in a lifetime, "do not stop looking."...

Reviews

Anoniem
Ontroerend en mooi gemaakt deze film. Op de een of andere manier had ik iets hogere verwachtingen van de zieligheid-factor dus viel dat mij wat tegen. Maar het is een bijzondere film waarin je wordt meegezogen in de belevenis van een jongetje die de dood van zijn vader op zijn eigen, bijzondere wijze probeert te verwerken.
gerline
Een prachtig meeslepend emotioneel verhaal. Prachtig hoe een jongen met Asperger de wereld ziet, voelt, hoort en beleeft! Mooi om in zijn hoofd te kruipen. Een ontroerend verhaal hoe kind en moeder omgaan met het verlies van hun vader/man na 9/11. Goede agogische middelen en wat een vertrouwen heeft die moeder in haar zoon om hem zijn weg te laten vinden met de sleutel. Prachtig! Ik geef de film daarom een 9.
Mark
Een prachtige film, gekeken tijdens de Kerstdagen. Voor mij zeker niet langdradig, zoals sommige anderen in hun review schrijven. Het verhaal trekt je al snel in de film en de filmmuziek ondersteunt de film prachtig. De stijl doet me denken aan de Sixth Sense of Glashouse.
hannah
Ik was helemaal zot van het boek. In tegenstelling tot het boek heeft de film me niet als een speelbal naar ups en downs geslingerd van emoties. Toch is dit een aangrijpende film, en tranen zijn er ook gerold. Het blijft een sterk verhaal, bekeken langs een zeer intrigerende invalshoek. Ik miste enkel een beetje de luchtige en absurde stukken / bewoordingen die in het boek verwerkt zaten, die op de lachspieren werkten.
Wanneer je van deze film geniet, raad ik u zeker ook het boek aan.
Evelin
Wat een supermooie film is dit! De trailer van de film maakt je al nieuwsgierig.... het is een wel weer een film over 9/11, maar deze film is anders. Een heel bijzonder verhaal. Dit is echt een aanrader.
Anne
De trailer maakte me erg nieuwsgierig naar de film. De verschrikkelijke gebeurtenis van 9/11 is zo weer op een hele andere manier in beeld gebracht dan vele andere films. Je wordt helemaal meegenomen in de wereld van Oscar. De film is erg goed in elkaar gezet en zo vallen steeds meer stukjes van de puzzel in elkaar. Ik was van het begin tot het einde geboeid. Zeker een film om aan te raden!
Mieke
Meeslepende mooie film over een heel verdrietige gebeurtenis. Je wordt meegenomen in de bijzondere (denk)wereld van een kwetsbaar jongetje. Het is een reis op zoek naar verklaringen die er misschien niet zijn. Het verhaal zit mooi in elkaar, een combinatie van bijzondere personages. De jonge hoofdrolspeler zet een geweldige prestatie neer. Een aantal jaar geleden heb ik het boek gelezen, ook dan is deze film echt een aanrader.
Patrick
Ik weet niet zo goed wat ik van de film moet vinden. De verhaallijn is op zich erg mooi. Het 9-11 verhaal blijft gewoon schokkend en onmenselijk. Buiten het feit dat de verhaallijn goed was, was hij gewoon te langdradig. Ze hadden van mij heel veel dingen samen kunnen vatten. Dat had de film meer boeiend gemaakt. Als je deze film gaat kijken moet je goed blijven opletten en voorbereid wezen op veel dialogen.
Marjolein
Gevolgen van 9/11 worden pijnlijk duidelijk vanuit het perspectief van Oscar. Mooie film, goed gecast. Een film die mij nog lang bij blijft.
Loes
Erg mooie film, die mooi gespeeld wordt door het jongetje Oscar, zeker de moeite waard om te bekijken.
Remco
Ik ben redelijk neutraal de film gaan kijken, wist niet exact na de trailer wat ik ervan kon verwachten. Maar uiteindelijk aangenaam verrast. Het is een film waarbij je de tijd nodig hebt om er echt in te komen. Maar zeker een film die je pakt en echt in het verhaal meesleept.
Anoniem
Ik werd aangetrokken door het verhaal over 9/11. Het is indrukwekkend hoe in de film ook flash backs zijn te zien van deze verschrikkelijke dag. In het begin is het wat een lange inleiding maar geleidelijk aan komen er steeds wat puzzelstukjes bij waardoor je ook meer zicht krijgt op de emoties en innerlijke gedachten van de jongen. Op zich is dit heel knap in elkaar gezet. Er zijn geen spectaculaire acties in te zien maar dat hoeft ook niet. Ik vind het een mooie film waarin op subtiele wijze een terugblik wordt gegeven in de gevolgen van deze ramp. Echt een aanrader.
Loes
Door de trailer was ik nieuwsgierig naar de film. In eerste instantie vond ik het wat tegenvallen, wat langdradig, later werd het beter. Oskar draagt de film! De vader van Oskar heeft Oskar zoveel meegegeven in de korte tijd dat hij vader kon zijn. De opa van Oskar heeft ook indruk gemaakt. In 1 zin; mooie film die een mooie boodschap doorgeeft.
Harry
Niets aangetrokken van de andere reviews maar gewoon gaan kijken. Subliem verhaal over het verdriet van een zoon die zijn vader verliest. Hoe verwerkt hij dit. Super neergezet door Oscar. Al moge het dan enigszins langdradig zijn, maar wel gefilmd met heel veel passie voor de emoties van de inwoners van New York, die allemaal een persoonlijk verlies hebben. Het verhaal zit wel zeer wel doordacht in elkaar. Gewoon kijken dus.
Fred
Mooi gefilmd, goed verhaal. Helaas soms wat langdradig. Goede rol van Tom Hanks, hoewel maar weinig in beeld. Sandra Bullock aanwezig, maar Oskar draagt de film.
Anoniem
Ik vond deze film matig, het lijkt wel een kinderfilm. Ik had meer verwacht van de bekende acteurs, maar de hoofdrol in deze film is weggelegd voor het jongetje, en Sandra Bullock en Tom Hanks spelen bijrollen. Zeer langdradig ook en geen aanrader daardoor.
Judit
Tijdens het opstarten van meJane.com zag ik de trailer van deze film. Ik werd direct nieuwsgierig. Toen ik de eerste film die ik in gedachten had niet kon vinden, ben ik deze film gaan kijken. Goede keus! De rol van Oskar wordt heel overtuigend neergezet en wat was ik verrast welke rol de moeder nog meer heeft gespeeld, naast diegene die wij direct zagen. Knap ingevlochten! De vader van Oskar heeft Oskar zoveel meegegeven in de korte tijd dat hij vader kon zijn. Fantastisch verhaal! De opa van Oskar heeft ook veel indruk op mij gemaakt. In 1 woord; grandioze film die een mooie boodschap doorgeeft! Greetz, J.
Halina
Deze film heeft een diepe indruk op me gemaakt. Ik had een zeer lage verwachting en werd extreem verrast. Tom Hanks heeft een kleine rol maar is toch zeer aanwezig in de film. De jonge acteur speelt niet de rol van Oskar maar hij is Oskar! De film is me dagen erna nog bijgebleven.
Anoniem
De zeer jonge Thomas Horn zet een prachtige rol neer in dit hartverscheurende verhaal. Tom Hanks heeft een prominente plek in de film, maar acteert weinig. Sandra Bullock heeft een wat magere bijrol. 9/11 weer van een andere kant bekeken. En deze kant raakt mij het meest en vooral het meest dichtbij. Tissues in de aanslag voor deze tranentrekker. Een dikke 7.
Anoniem
De titel van het boek maakte me destijds nieuwsgierig, maar na het lezen van de samenvatting haakte ik echter af, wazig. De film is verre van dat. Mooi gefilmd en prachtig verteld. De jonge acteur die Oscar speelt doet dat prima. Sandra Bullock is niet goed en niet slecht. Tom Hanks is weinig te zien maar nadrukkelijk aanwezig, mooie rol. Meer dan gemiddeld mooie film, zakdoeken bij de hand.
Anoniem
Wat een ontzettend goede film! Mooi verhaal en goed gespeeld.
Nicole
Een hele mooie film met diepgang. Oskar Shell (Thomas Horn) zet een prachtig personage neer, hij speelt de 9-jarige zoon van Thomas Shell (Tom Hanks) en Linda Shell (Sandra Bullock). Oskar raakt zijn vader kwijt tijdens de aanslag van het World Trade Center. Het enige dat hij achterlaat is een sleutel. Oskar denkt dat zijn vader hem hiermee een boodschap achterlaat en wil alles doen om het slot te vinden waar de sleutel op past. Ik moet eerlijk zeggen dat Oskar Shell (Thomas Horn) het niveau van de film wel omhoog haalt. Wat kan die jongen acteren zeg, petje af hoor! Ik vond deze film niet echt passen bij het genre avontuur, vond het meer een drama, maar niet te min een zeer gevoelig onderwerp en een ontroerende maar prachtige film, ik werd er echt in meegenomen. Ik denk ook dat dit wel een film is waar de ene kijker hem goed vindt en de andere misschien saai, want je moet ook geen spannende actiescènes verwachten! Ik vond hem keigoed!!
Anoniem
Als het gaat om een avonturenfilm, kun je hier zeggen van nou ok ja het is een avontuur. Maar feitelijk is het meer een Walt Disney drama met een hoog tranengehalte. Ik dacht van dit zal misschien wel weer een goede film zijn. Met Tom Hanks in de doeken verwacht ik niets minder dan kwaliteit. En dat is ook zo. Uitstekend verhaal en ontzettend goed bedacht, maar ik zou de zogezegde avonturen beschrijven als een zoektocht naar een dom einde en niet, zoals ik had verwacht, een spannende clou. Anyway voor de jankerds onder ons. Hier kunnen jullie je hart en tranen ophalen. Geen spectaculaire acties hier te vinden.
Anoniem
Wat een mooie film! Tom Hanks heeft mij nog nooit teleurgesteld eigenlijk. Sandra Bullock(s) zie ik minder graag, maar net als Tom Hanks heeft ze een vrij kleine rol en stoorde zij mij dus eigenlijk niet. Thomas Horn zet werkelijk een grandioze vertolking van de 9 jarige Oskar Schell neer. Alhoewel de film naar mijn mening/gevoel ietwat te lang duurt, zou ik eigenlijk niet kunnen zeggen wat er weggelaten had kunnen/moeten worden. De omschrijving 'avonturenfilm' vind ik eerlijk gezegd niet bij deze film van toepassing. Drama daarentegen wel... Hier en daar zelfs een beetje waterige oogjes gehad. Zeker een aanrader!
loading