The Descendants (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar, is getrouwd met een prachtige vrouw, die nu door een ernstig...
The Descendants

The Descendants

Drama Komedie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 50 min

Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar, is getrouwd met een prachtige vrouw, die nu door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn dochters van 10 en 17 jaar oud zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en land te verkopen aan een rijke vastgoedeigenaar. Twijfelend om de stekker uit de apparatuur te halen die zijn vrouw in leven houdt, komt Matt erachter dat zij een affaire had. Samen met zijn twee dochters gaat hij op zoek naar de betreffende persoon.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Descendants aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Leon
Ik vond dit een prachtige film! We twijfelden eerst of we 'm wilden kijken, omdat de reviews gemengd waren. George Clooney in een rol totaal anders dan we gewend zijn van hem. Prachtige filmbeelden vanuit Hawaï, inclusief de oubollige overhemden van de mannen. De 'schoonzoon' die eerst irritant is, blijkt doorspekt te zijn van humoristische opmerkingen, waar we erg om moesten lachen. Mooie reactie ook van de echtgenoot op het overspel van zijn vrouw. Zeker niet te traag, je kunt je goed inleven in het verhaal.

Reviews

Raimondo
Een boeiende film van begin tot einde.
De film is niet echt spannend en een beetje voorspelbaar.
Het verhaal is boeiend en herkenbaar, het zou een waar gebeurd verhaal kunnen zijn.
De film is precies goed voor een romantische avond samen op de bank of om met de hele familie te bekijken.
Ook voor mannen is het verhaal meeslepend en blijft tot het einde erg leuk om te zien.
Anoniem
Payne, regisseur van About Schmidt en Sideways, komt opnieuw met een film over een man die bij het bereiken van de middelbare leeftijd moet concluderen dat zijn leven niet is geworden wat hij ervan had verwacht. George Clooney, in dit geval bijna het compleet tegenovergestelde van zijn publieke imago, speelt de rol beheerst en ingetogen. Afgezien van een memorabele bijrol van Beau Bridges is Clooney de enige 'ster' in de film en als zodanig draagt hij het verhaal. Met verve, dat moet gezegd, maar The Descendants laat een beetje na wat de vorige films van Payne zo goed maakte: het karakter van Clooney komt nergens hard in aanraking met zijn eigen conflicten, maar laat daarentegen deemoedig de situatie op zijn beloop. Dat is meer zoals in het echte leven, maar je verwacht van een film wat meer golven, wat minder gekabbel.
Wel een extra puntje voor het uitbeelden van Hawaï als burgerlijke hel op aarde.
Wietske
Leuk om naast de verhaallijn rondom het gezin ook behoorlijk wat mee te krijgen van de cultuur van Hawaï. Verhaallijn leuk, in het begin verrassend, later voorspelbaar. Mooi gespeeld door de oudste dochter van Clooney. Clooney in een andere rol dan we gewend zijn van hem. De vriend van Clooneys dochter was in het begin vooral irritant, maar er zit meer diepgang in hem dan hij aanvankelijk laat zien.
Brigit
Ik vond de film mwa... had er meer van verwacht... en dat vriendje van die dochter... grrr wat een sukkel.
Raymond
Weer eens een zéér slechte film van Mr Clooney, de beste man kan het beter bij de koffie houden, what else?
JP
Wat trage film. Mooie beelden, en aardige ontwikkelingen in het karakter van de hoofdpersoon. Ontroerend, grappig maar steeds met dezelfde Hawaiiaanse achtergrondmuziek, waardoor de emoties soms wat afvlakken.
Thijs
Ik vond dit echt een hele mooie film. Toch knap van Clooney, die man kan elke rol aan. Zeer goed acteerwerk van hem in deze film. De sfeer van de film maakt een gebrek aan actie helemaal goed. De film speelt zich af in Hawaï, wat natuurlijk op zich al een paradijselijk oord is. Het thema van deze film is, vind ik, niet eerder door iemand anders opgepakt. Man heeft vrouw in ziekenhuis liggen (coma) en komt erachter dat ze vreemd gaat (ging?). Vooral de rol van oudste dochter in dit geheel is bijzonder. Ga vooral kijken, je zult er geen spijt van krijgen. Als je een actiefilm zoekt, kijk dan vooral verder.
Anoniem
Het is best een vermakelijke film die van begin tot einde wel blijft boeien. De rollen worden goed neergezet, maar het is niet wat ik verwacht had aangezien George Clooney hiermee in de prijzen kan vallen. Desondanks best vermakelijk en het heeft mij niet verveeld.
Anoniem
Mooie, emotionele film. Serieus verhaal. Goed geacteerd. Aanrader om met de vrouw samen op de bank te kijken.
Ruud
Wat weer een goed acteerwerk van George Clooney! Het typerende verhaal van eigenlijk alles denken te hebben maar er dan bij een afschuwelijke gebeurtenis achter komen dat je de gifbeker tot de laaste drup zal moeten opdrinken... Ook de oudste dochter acteert erg goed. Een prima drama met prima acteerwerk! Zien dus!
Anoniem
George Clooney zet een mooie, integere rol neer. Heel geloofwaardig. Beide kinderen spelen waarachtig en de beelden worden goed vormgegeven. Het is een heel eerlijk verhaal, zonder dat er karakters mooier in beeld worden gezet dan dat ze zijn. Het verhaal zet je aan het denken over hoe je zelf zou reageren in zo'n situatie.
Bart
Een film met een rode draad, geen feel good movie, maar wel een film die niet te zwaar is. De film heeft weinig verrassingen, van tevoren zie je al dat bepaalde dingen bij elkaar komen. Hier en daar humor, maar geen komedie zoals hij staat aangeprezen. Mooie beelden van Hawaï!
Anoniem
Heb veel goede reviews gelezen over deze film, maar ik vond hem eerlijk gezegd tegenvallen.
De film was ook niet slecht, maar ik had er zeg maar meer van verwacht en dit is natuurlijk een persoonlijke mening. De film zit wel goed in elkaar en ook de acteurs vind ik prima. Nogmaals, ik vond hem tegenvallen en waar het nou precies aan lag weet ik niet goed te benoemen. Ik miste gewoon iets.
Remco
Een leuke film, niet alleen puur drama maar ook een tintje komisch. Ook de achtergrondmuziek draagt daar zeker aan bij. De film draait niet zo zeer om de tragische situatie van de moeder in het ziekenhuis, maar meer om de band tussen de overige familieleden. Daarnaast is er veel te zien van de fauna op de eilandengroep. Een aanrader.
Marjon
Altijd een plezier om naar George Clooney te kijken. De film vertelt het verhaal van een familiegeschiedenis op Hawaii en dat levert natuurlijk prachtige natuurbeelden op. Het is dramatisch maar vooral ook tragikomisch. Er wordt goed geacteerd. Er speelt van alles in de familie waardoor het zeer onderhoudend is. Het is uitstekend geschreven.
Johan
Een film die op Clooney's lijf geschreven staat. Goede vertolkingen en soms snedige maar toch leuke dialogen. Een situatie die iedereen als het ware kan overkomen maar toch bijzonder hard moet zijn. Alhoewel de film een tijdje duurt is hij toch niet langdradig. Alles vloeit goed in elkaar en sluit mooi aan in de gegeven situatie. Een film die je als gezin samen moet bekijken omdat we de waarde van het elkaar nodig hebben soms even uit het oog verliezen. En deze film benadrukt dit heel mooi! Een acht is waardig!
loading