Oranges and Sunshine (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Margareth Humphreys is een sociaal werkster uit Nottingham. Zij ontdekt een van de meest spraakmakende...
Oranges and Sunshine

Oranges and Sunshine

Drama
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 1 u 40 min

Margareth Humphreys is een sociaal werkster uit Nottingham. Zij ontdekt een van de meest spraakmakende schandalen van deze tijd: de georganiseerde deportatie van kinderen uit kindertehuizen in Engeland naar Australië. Zonder zich om zichzelf te bekommeren en tegen alle waarschijnlijkheden in brengt Margareth duizenden families weer bij elkaar. Ze laat de autoriteiten verantwoordelijk nemen en brengt de wereld op de hoogte van dit schandalige misbruik.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Oranges and Sunshine aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
Een prachtige, emotionele, aangrijpende, indrukwekkende film, die waargebeurd is. Emily Watson als Margareth zet in deze film een hele mooie persoonlijkheid neer als de rol van sociaal-medewerkster die zich inzet voor mensen die als kinderen verscheept zijn naar Australië en daar in tehuizen terecht zijn gekomen, misbruikt zijn, kinderarbeid moesten verrichten en voorgelogen zijn dat hun Moeders dood waren. En dan ook nog eens te bedenken dat de regering hier van af wist, schandalig. Ik heb met tranen in mijn ogen gekeken, deze film geeft je een onvoldaan en verdrietig gevoel, het is echt geen film om even ontspannen te gaan kijken, je wordt van het begin tot het einde meegesleurd in het verhaal. Geweldig dat 1 vrouw zich voor al die mensen inzet, mijn petje af voor alle acteurs in deze film, echt TOP!!! Van mij een 10!!

Reviews

Tony
Goede film. Bizar dat dit waargebeurd is. Hoe 1 vrouw het verschil kan maken voor heel veel anderen. Aangrijpend verhaal. Tempo van de film is niet heel hoog, maar het verhaal zorgt wel dat je tijd krijgt de impact op levens te snappen.
Alex
Aangrijpende film. Geeft een goed beeld hoe een overheid problemen oplost, en alleen maar met het probleem bezig is en niet met de mens daarachter.
Hai
Goed opgebouwd verhaal, zeer indrukwekkend weergegeven, maar geen film voor gezellig voor de buis zitten
Anoniem
Een zeer aangrijpende film, prachtig verfilmd. Het waargebeurde verhaal is goed en mooi in beeld gebracht. De film volgt een maatschappelijk werkster die zich toewijdt aan het vinden van de ouders van de vergeten kinderen. Emily Watson vertolkt de hoofdrol en hij zit haar als gegoten. Een aanrader.
Anoniem
Een voortreffelijke Britse film die je niet ongeroerd zal achterlaten. Een waar gebeurd verhaal dat zich tot 1970 afspeelde. Onbegrijpelijk. Het acteerwerk is geweldig goed. Het is geen drama dat te ver gaat, maar wel die je achterlaat met een gevoel van onvrede. Het is een film die ik zeker aanraad maar niet voor een avondje om te ontspannen.
Nadine
Brandend actueel onderwerp! Nog een stap verder in kindermisbruik! Bij gezinscrisissen werd 70 jaar lang duizenden kinderen de dood van hun moeder voorgelogen en zo vanuit Engeland verscheept naar Australische kindertehuizen, die sommigen dan nog zelf, 8 of 9 jaar oud zijnde, moesten bouwen. Deze "vergeten" kinderen zijn daarna ook dikwijls jaren slachtoffer van misbruik en mishandeling. De ouders daartegenover denken dat hun kind in de beste omstandigheden geadopteerd werd. Er wordt eindelijk rugbaarheid aan deze "deportaties" door één sociale werkster. Zeer respectvol en aangrijpend gefilmd!! Zo'n film vergeet je niet!!
Anoniem
Indrukwekkende film gebaseerd op waargebeurde feiten. Het schrijnende verhaal is heel ingetogen verfilmd. Geen sensatiefilm. Goed acteerwerk, sfeervol in beeld gebracht. Zou een filmhuisfilm kunnen zijn. Voor de liefhebber dus.
loading