The Trials of Darryl Hunt (2006) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. North Carolina, 1984. De jonge, blanke journaliste Deborah Sykes wordt bruut verkracht en vermoord. Er...
The Trials of Darryl Hunt

The Trials of Darryl Hunt

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2006 Duur: 1 u 47 min

North Carolina, 1984. De jonge, blanke journaliste Deborah Sykes wordt bruut verkracht en vermoord. Er wordt snel een verdachte aangehouden: de 19-jarige Darryl Hunt. Er is weinig bewijs tegen de zwarte jongeman, behalve de getuigenis van een voormalig Klu Klux Klan-lid. Toch wordt Hunt door de blanke jury schuldig bevonden. Dat is het begin van een nachtmerrie die bijna twintig jaar zal duren en waarin in het leven van een onschuldig man bijna wordt verwoest. Deze documentaire volgt deze geruchtmakende zaak van 1984 tot 2004 en biedt interviews van betrokkenen en exclusieve beelden van een twintig jaar durende juridische strijd tegen onrecht. Deze film toont feilloos aan dat racisme en klassenjustitie nog steeds niet zijn uitgebannen in de Amerikaanse rechtszalen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Trials of Darryl Hunt aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 4:3

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading