The King's Speech (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als...
The King's Speech

The King's Speech

Drama
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 1 u 54 min

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas heeft hij een probleem met zijn trillende stembanden, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The King's Speech aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Dirk-Wytse
Een van de meest fantastische films die ik ooit gezien heb. Uitmuntend acteerwerk, en een zeer sterk verhaal. Dat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het extra mooi! Een 10 van mij!

Reviews

Anoniem
Prima verfilmd historisch drama met mooie humor en veel gevoel in het acteerwerk.
Jessica
Aandoenlijke film zonder dat het klef wordt over de vriendschap tussen twee mannen die elkaar nooit anders zouden treffen. De wijze waarop het wederzijds respect wordt opgebouwd tegenover een fascinerende achtergrond, maakt dit een uiterst boeiende, maar ook grappige film.
Denise
Het is een mooie film die met name door de twee mannelijke hoofdrolspelers gedragen wordt. Het tempo is wat traag maar dat neem je voor lief door de goede acteerprestaties. Colin Firth heeft terecht een Oscar gekregen voor deze prestatie. De plot weet je ook van te voren. Echter je hebt er een prima avond mee.
Anoniem
Leuke film over King George VI die Engeland regeerde tijdens de tweede wereldoorlog. Het verhaal gaat een beetje langzaam, waardoor je op een gegeven moment begint af te vragen waar het naar toe gaat.
Ton
Waar gebeurd verhaal dat ook nog een erg mooi verfilmd is. Stukje moderne geschiedenis met de huidige Engelse vorstin als kind. Goed geacteerd waarbij ook het stotteren en de strijd om het stotteren tegen te gaan natuurlijk overkomt. Zeer de moeite waard!
Anoniem
Mooie film. Zeker ook omdat het echt gebeurd is.
Jan
Mooie film met uitzonderlijke acteerprestaties. Tevens een les in geschiedenis uit een periode die nog niet zo ver achter ons ligt. Wij hebben genoten.
Jeroen
Een mooie verfilming van een stuk geschiedenis uit het begin van de tweede wereldoorlog. De slot scene is briljant gedaan meeslepend en goed doordacht. De acteurs Colin Firth ( mooi om hem op deze manier te zien) en Geoffrey Rush maken er een boeiend kijkspel van omdat ze geweldig staan te acteren. Het is goed om te zien dat twee totaal verschillende werelden zo bij elkaar kunnen komen.
Anoniem
Een waar gebeurd verhaal en een stukje geschiedenis dat een menselijk beeld geeft van een gekwetste man die stottert en toch koning wordt. Ik heb genoten van de puike en erg geloofwaardige acteerprestaties van Colin Firth en Geoffrey Rush. Alleen waren een aantal bijrollen zoals de kardinaal erg karikaturaal.
Susan
Prachtige film met mooie tegenstrijdigheden. Een koning met een lastig probleem die geholpen wordt door een gewone burger uit zijn land. Door doorzettingsvermogen van beide kanten ontstaat er een bijzondere band waaruit blijkt dat afkomst niet uitmaakt.
Op sommige momenten is de film enigszins saai, maar dat wordt weer gecompenseerd door de prachtige scenes die daarop volgen.
jaap
Hele mooie film, neemt je echt mee in het verhaal en je leeft ook heel erg mee met de hoofdpersoon. Hele goede acteurs en een goed verhaal. Wel kijken als je van een goed verhaal houdt. Niet kijken als je van actie houdt.
Anoniem
Prachtige film. Echt en indrukwekkend vanwege de strijd tegen het stotteren als ook de strijd tegen het keurslijf (en de acceptatie daarvan ondanks alles!). Zeer aan te bevelen.
(En voor de liefhebber van Pride & Prejudice (BCC-versie): ook leuk om veel van die acteurs weer even samen te zien!
Karien
Een prachtige film met een hoofdrol van Collin Firth. Prachtig zoals hij de rol van een stotterende koning neerzet. Daarnaast zet de spraakleraar ook een geweldige rol neer, hoewel ik hier wel captain Barbosa in herkende.
Peter
Het verhaal van een koning die zijn stotteren wil overwinnen. Op het eerste gezicht niet een ingrediënt om een hele film boeiend mee te vullen. Maar dat is wel gelukt. Een mooi en vaak leuke verhaallijn met prachtig acteerwerk van Colin Firth. Aanrader.
Anoniem
Hele goede film. Firth heeft uitstekend werk geleverd. Je leeft je echt in, in het conflict van deze toekomstige koning. Geoffrey Rush heeft al het charisma van een geweldig acteur. Het camerawerk en decor maken deze film heel authentiek. Echt wel 5 euro waard!
Anoniem
Een mooi verhaal over een persoonlijke strijd, tegen de achtergrond van oorlogsdreiging en familieperikelen. De moeite waard.
Anoniem
Dit is een erg mooie film en zeer goed geacteerd. De hoofdrolspeler is erg goed gecast voor deze rol. Bijzonder mooi verhaal en je krijgt echt sympathie voor deze koning. De film is wel lang en soms wat traag. Het had wat korter gemogen.
Anoniem
Precies wat je van deze film verwacht krijg je ook geleverd. Prima acteerwerk, mooie opnames en dramatiek op de juiste momenten. Een interessant document van een belangrijke periode voor de monarchie in Engeland. Een film voor een breed publiek.
Anoniem
Mooie film met een mooie sfeer. Knap acteerwerk van de beide mannelijke hoofdrolspelers, maar zeker ook van Helena Bonham Carter als de echtgenote van de koning. Het is geen overdreven emotionele film, hij blijft luchtig genoeg en er zitten heel grappige momenten in. Aanrader.
Paul
Een mooie film, die alles in zich heeft.
Geschiedenis, drama, humor.
Carla
Zeer goed acteerwerk van Colin Firth. Sterk verhaal, heb hier erg van genoten.
Anoniem
Sterk acteerwerk van Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter in een verhaal dat zich langzaam steeds verder laat ontrafelen. Regisseur Tom Hooper weet bovendien in een aantal scenes de (en plein public) worstelende stotteraar herkenbaar neer te zetten: de strijd, de trots, het medeleven en medelijden... het komt vanaf het scherm bij je binnen.
Louis
Schitterende film in de beste Engelse tradities gemaakt. Zeer goed acteerwerk en dito acteurs, en goede verhaallijn. Mooie scenes waar de frustratie van de persoon van afdruipt.
Anoniem
Erg leuk verhaal, een vleugje Engelse humor afgewisseld met waargebeurde verhaallijn.
Anoniem
Leuke film om te kijken.
Anoniem
Leuke onderhoudende 'drama' film. Hierboven beschreven andere spanning vind ik nergens in terug. De acteurs maken de film. Het gestotter leidt je wel eens van de film af. Je wil hem bijna helpen met wat hij gaat zeggen. Beetje overdreven opgehemelde film maar toch wel een aanrader om te zien.
Anoniem
Indrukwekkende film met uitstekend acteerwerk van Colin Firth! Zonder teveel aandacht te besteden aan de Tweede Wereldoorlog blijft de regisseur bij het optreden van de koning en zijn geworstel met zijn uitspraak. Oscar meer dan waard!
Marjon
Mooi scenario, uitstekende acteurs en prachtig filmische beelden. Het verhaal speelt in een turbulente periode van de wereldgeschiedenis en wordt met fantastisch oog voor detail verteld. Een zeer onderhoudende mooi gemaakte film.
Anoniem
Met name een goede film voor bij een glas rode wijn en kaasplankje op de bank op een regenachtige dag. In de film spelen goede acteurs, en dat is te merken. De film voelt lang aan, maar niet vervelend. Spannend is de film soms ook, maar dan meer een soort van plaatsvervangende spanning dan actie. Kwalitatieve, inhoudelijke film om een keer gezien te hebben. Schitterend gefilmd overigens.
Anoniem
Prachtige, integere film. Acteerwerk is heel sterk. Schitterende dialogen. Het is ook een interessante film als je zelf werkzaam bent, of affiniteit hebt, met 'de stem'.
Anoniem
Leuke film. De stotter is goed geacteerd! Ik zou er bijna zelf van gaan stotteren. Mooie personages. Lekkere film om je weer helemaal goed bij te voelen.
Michèle
Prachtige film. Een super cast met Colin Firth en Geoffrey Rush als grootse acteurs. Spijtig dat de film weer voorbij was.
Anoniem
Colin Firth in de glansrol van de zoon van koning George V, door familie en vrienden Bertie genoemd.
Het verhaal is af en toe wat saai en langdradig, ik ben er zelfs een keer bij in slaap gevallen.
De frustratie van Bertie komt in het verhaal nog wel tot uiting in een pittige scheldkanonnade, dat is wel grappig.
Ik vond zelf Geoffrey Rush als spraakcoach erg goed.
loading